Jouw voordelen als zelfstandig consultant bij Solid Talent

Wil je werken als zelfstandig consultant in de industrie, office, bouw of life sciences? Ontdek hier jouw voordelen als zelfstandige bij Solid Talent.

Wil jij werken als consultant in de industrie, office, bouw of life sciences? Dan vind je bij Solid Talent vast en zeker een job die bij je past.

Heb je al enkele jaren ervaring op de teller? Heb je jezelf gespecialiseerd binnen een specifiek domein? En overweeg je om iets op zelfstandige basis op te bouwen? Dan kan Solid Talent je helpen!

In dit artikel lees je:

  • welk contract je krijgt als zelfstandig consultant;
  • wat de voordelen zijn van werken als zelfstandig consultant;
  • en welke profielen doorgaans voor een contract als zelfstandig consultant kiezen.

Welk contract krijg je als zelfstandig consultant?

Werken als zelfstandig consultant

Eerst en vooral: wanneer je aan de slag gaat als zelfstandig consultant dan ben je je eigen baas en is Solid Talent je projectpartner. Lees: wij gaan voor jou op zoek naar uitdagende opdrachten. Eens die opdracht er is, stellen we een overeenkomst van onderaanneming op die de looptijd en de vergoeding bepaalt.

Het grootste verschil tussen een zelfstandig consultant en een consultant in loondienst? Als zelfstandige verloopt je contract wanneer het project voorbij is en daarna kan je ergens anders weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Je bent met andere woorden niet vast verbonden aan je werkgever of opdrachtgever.

Als zelfstandig consultant werk je op projectbasis en dus niet aan het standaard loonpakket van een consultant in loondienst. Je bepaalt de tarieven die je factureert aan je opdrachtgevers helemaal zelf en Solid Talent neemt, als projectpartner, een bepaalde marge op dit bedrag.

De verantwoordelijkheden van een zelfstandig consultant

Handig, zo zelf je eigen vergoeding bepalen? Ja, maar er is ook een keerzijde: een zelfstandige heeft ook heel wat verantwoordelijkheden.

Aangezien je op projectbasis werkt, ontvang je elke maand een andere vergoeding op je rekening (in tegenstelling tot een werknemer in loondienst). Dit bedrag is afhankelijk van de projecten waar je die maand op werkte.

Bovendien dienen zelfstandigen heel wat zaken zoals hun verzekeringen, tegemoetkomingen voor ziektedagen en pensioenjaren, opleidingen en materialen zelf in orde te brengen. Gelukkig biedt werken met een partner zoals Solid Talent heel wat voordelen. Welke dat zijn? Je leest het hieronder!

Welke voordelen krijg je als zelfstandig consultant?

Je weet nu wat werken als zelfstandig consultant inhoudt. Je weet bovendien dat bij vrijheid in je job ook bepaalde verantwoordelijkheden komen kijken. Maar wat zijn nu de voordelen van werken als zelfstandig consultant bij Solid Talent?

Zelfstandige… in loondienst

Wanneer je er als zelfstandig consultant voor kiest om samen te werken met Solid Talent, krijg je de mogelijkheid om de vrijheid van het ondernemerschap te combineren met de zekerheid van een stabiele projectpartner.

Hoe? Een zelfstandig consultant kan bij Solid Talent mee beroep doen op de Solid verzekeringen, zoals de verzekering voor beroepsaansprakelijkheid, en het VCA**-attest.

We bieden zelfstandige consultants ook extraatjes aan, net zoals onze consultants in loondienst. Ze krijgen hetzelfde startpakket aan Solid Gadgets, we geven hen tussentijdse geschenken met Sinterklaas en Pasen en ze ontvangen een uitnodiging voor onze personeelsevents.

Zelfstandig consultant op de werkvloer

Naast deze praktische voorzieningen volgt Solid Talent jou, als zelfstandig consultant, ook op op de werkvloer tijdens projecten. De accountmanager houdt de vinger aan de pols zodat hij of zij steeds kan bemiddelen bij problemen.

Onze consultants zijn het erover eens: Solid Talent hanteert een aanvaardbare betalingstermijn, waarbij de margeverhouding reëel en eerlijk wordt gehouden. Dat is lang niet bij alle projectpartners het geval!

Wanneer een opdracht ten einde loopt, kijkt Solid Talent indien gewenst mee uit naar een nieuw project. Alles staat of valt met goed overleg en duidelijke afspraken. Bij Solid Talent zijn we in die mate technisch onderlegd dat we jouw ervaring respecteren en op zo’n manier inzetten dat we steeds tot een goede match komen.

Solid creëert unieke kansen

Waarom zou je werken met een projectpartner als Solid Talent? Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe projecten is het voor een zelfstandig consultant soms moeilijk om vooraanstaande bedrijven rechtstreeks te bereiken.

Daarin kan Solid Talent je helpen. Dankzij de raamovereenkomsten met toonaangevende spelers in verschillende sectoren biedt Solid Talent de ideale springplank om mee te werken aan mooie projecten bij deze topbedrijven.

Werkzekerheid en het uitwisselen van ervaring

Gezien het grote aantal investeringen in het havengebied blijft de nood aan tijdelijke werkkrachten hoog. Daarom worden zelfstandige consultants steeds meer gevraagd binnen de sector.

Deze groei willen we binnen Solid Talent ook mee ondersteunen. We willen er namelijk voor zorgen dat zelfstandige consultants via Solid Talent ook beroep kunnen doen op een sparringpartner. Zo kunnen consultants steeds onder elkaar overleggen en ideeën uitwisselen.

We werken aan een platform waar je als zelfstandig consultant beroep kan doen op een klankbord. Natuurlijk kan je je collega’s ook altijd op personeelsevents of op de werkvloer aanspreken.

Welke profielen kiezen best voor een contract als zelfstandige?

Vaak zien we dat profielen die zich gespecialiseerd hebben, en daardoor al een mooie rugzak aan kennis en ervaring konden opbouwen, later in hun carrière iets op zelfstandige basis willen uitbouwen.

Profielen die kiezen voor een job als zelfstandig consultant zijn mensen die vaak een zekere zelfstandigheid willen behouden en niet afhankelijk willen zijn van een werkgever of een opdrachtgever.

En nu jij!

Wil jij ook genieten van de voordelen van werken als zelfstandig consultant bij Solid Talent? Wil jij graag vrijheid en zelfstandigheid combineren met de zekerheid van loondienst? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Meer lezen over de voordelen van Solid Talent als werkgever? Ontdek hier 7 redenen om voor Solid Talent te kiezen.

Neem ook zeker een kijkje tussen onze vacatures. Wij gaan graag voor jou aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons