Veiligheid op de werkvloer – Solid Safety

Veiligheid is één van de belangrijkste kernwaarden bij Solid Talent. Elke dag zetten we in op een veilige werkomgeving en het welzijn van onze collega’s op de werkvloer.

Veiligheid is één van de belangrijkste kernwaarden bij Solid Talent. Elke dag zetten we in op een veilige werkomgeving en het welzijn van onze collega’s op de werkvloer.

We gaan hier niet licht over. Ons VCA**-certificaat is geen ‘noodzakelijk iets’; het is een statement waarmee we ons elke dag weer verplichten om een optimale veiligheid op de werkvloer te garanderen.

Veel leesplezier en remember: be safe!

VCA-certificaat: een statement voor meer veiligheid op de werkvloer

Sinds april 2019 is Solid Talent de trotse eigenaar van het VCA**-certificaat. VCA** staat voor Veiligheid (met aandacht voor gezondheid en milieu) Checklist Aannemers. Het systeem helpt aannemers en consultants te beschermen die risicovolle activiteiten uitvoeren in de industriële sector. 

Het VCA**-certificaat bevestigt dat Solid Talent aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet en dat we de nodige preventiemaatregelen nemen om risico’s en ongevallen op de werkvloer te vermijden. Het VCA**-certificaat is belangrijk voor Solid Talent, zijn medewerkers en zijn klanten. Het is een statement waarmee we ons verplichten om de veiligheid op de werkvloer elke dag te blijven verbeteren.

Interne opleidingen voor nog meer veiligheid

Onze directie richt het veiligheidsbeleid van Solid Talent nauwkeurig in en stelt graag middelen ter beschikking om het beleid naar een hoger niveau te tillen. Zo leiden we consultants op met behulp van memo’s, toolboxen en persoonlijke gesprekken. Verder zijn alle consultants op de hoogte van de VCA-voorschriften en ons veiligheidsbeleid.

Maar het gaat verder dan dat. Bovenop het VCA**-certificaat organiseert Solid Talent extra opleidingen om de veiligheid op de werkvloer te garanderen. Zo organiseren we bijvoorbeeld EHBO-trainingen en meer specifieke opleidingen zoals BA4 en BA5 om de veiligheid van onze consultants rond elektrische installaties te verbeteren. Daarnaast bieden we ook, in functie van het project, specifieke opleidingen voor veiligheidsfuncties aan.

Veiligheid op de werkvloer zelf

Op de werkvloer zelf werkt Solid Talent op verschillende niveaus met diverse controlesystemen. Zo kunnen onze consultants bijvoorbeeld altijd zelf onveilige situaties melden via de app RiskReporter.

Daarnaast voeren we, in overleg met onze opdrachtgevers, ook regelmatig werkplekinspecties uit. Onze accountmanagers of leden van de Hiërarchische Lijn (HL) toetsen dan risicovolle situaties af en bekijken oplossingen op individueel en algemeen niveau.

Ook onze accountmanagers/leden van de HL maken deel uit van het veiligheidsorgaan. Als rechtstreekse contactpersoon van de consultants krijgen zij een volwaardige opleiding om zo mee te waken over de veiligheid. Zo kunnen onze accountmanagers of HL-leden snel reageren en actie ondernemen.

Ten slotte is er bij Solid Talent een multidisciplinair inhouse Safety Team actief. Dit team bestaat uit verschillende profielen die actief zijn binnen veiligheid, sales, admin en HR. Een mooie dwarsdoorsnede van onze organisatie voor een optimaal resultaat.

A Solid state of Safety: een gedeelde verantwoordelijkheid

Uiteraard is het belangrijk dat veiligheidsmaatregelen geen dode letter blijven. Daarom organiseren we bij Solid Talent ook vaak acties om de bewustwording en betrokkenheid bij onze consultants te vergroten.

Zo ontwikkelden we naar aanleiding van het behalen van het VCA**-certificaat een nieuw veiligheidslogo. Daarna schreven we een wedstrijd uit waarbij collega’s een nieuwe veiligheidsslogan konden kiezen.

We ontvingen een groot aantal inzendingen. Een onafhankelijke jury koos uiteindelijk “A Solid state of Safety” als nieuwe slogan. Complimenten aan Koen, Werkvoorbereider Tank & Maintenance, om ons veiligheidsbeleid zo accuraat samen te vatten.

En jij?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdagende én veilige job waar je elke dag bijleert? Aarzel niet om ons te contacteren. We helpen je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons