Solid Talent - Staffing Solutions Advisory

Vastgoed Audit

Optimaliseer je vastgoedpatrimonium

We optimaliseren het verleden zodat je aan de toekomst kunt bouwen

Veel overheidsinstanties hebben in de loop van de jaren onroerende goederen verworven, maar intussen worden veel van die ruimtes, gebouwen en gronden onderbenut. Hierdoor komen ze in verval, met stijgende onderhoudskosten tot gevolg. Zoek je een partner met kennis en ervaring met de optimalisatie van het patrimonium van (semi-)overheidsinstellingen? Onze experts helpen je graag met de optimalisatie-oefening en het in praktijk brengen ervan.

Van vastgoedscan naar stappenplan

We bekijken individueel of samen met je dienst stedenbouw of ruimtelijke ordening de ruimtes, gebouwen en gronden op je grondgebied. We kijken naar de bezettingsgraad, de onderhoudskosten, de inkomsten uit huren e.d. en we inspecteren de attesten, keuringen en de staat van je gebouwen en gronden. We bekijken welke onderhouds- en verbouwingswerken en keuringen de komende jaren nodig zullen zijn om je infrastructuren in goede staat te houden. Vervolgens stellen we optimalisaties voor om de bezettingsgraad te verhogen en zo ruimte te creëren voor extra inkomsten uit de verhuur of verkoop van vrijgekomen ruimtes, gebouwen en huren. Deze informatie bundelen we in een adviesrapport.

Strategische optimalisatie en uitvoering

We helpen je graag om strategische keuzes te maken door middel van projectkeuzetrechters. Hierdoor krijg je een goed overzicht van je portfolio en optimalisatiesmogelijkheden in je patrimonium. We staan je ook met plezier bij met praktische zaken zoals marktverkenningen, de voorbereiding van verkoopsdossiers, juridische adviezen, contractmanagement, marketing, de inrichting van een verkoopcel of de selectie van medewerkers, erfgoedstudies en de onderhandeling van samenwerkingsakkoorden met externe stakeholders. Onze experts hebben jarenlange ervaring met de optimalisatie van ruimtes, gebouwen en gronden voor diverse overheden.

Waarom Solid?

Onze waarden

Wij houden van duidelijkheid. Jij ook? Top! Daarom houden we de lijntjes kort én persoonlijk. We luisteren graag en zijn flexibel met onze oplossingen.

Onze focus

Voor ons is het simpel. Bij Solid draait alles om het talent van onze consultants. We houden niet alleen rekening met wat onze consultants nu kunnen, maar ook met wat ze straks willen kunnen. We investeren continu en heel gericht in de persoonlijke ontwikkeling van onze talenten, zowel op vlak van technische skills als algemene competenties.

Hoe werken we?

Kort op de bal, met je planning, budget en deadlines in gedachten. We volgen onze teams en klanten altijd nauw op. Zo weten we perfect wat er speelt en wat er gaat spelen, en kunnen we anticiperen op vragen van onze collega’s en klanten. Werkt wel prettig zo!

Belang van het team

Solid Talent is een familiaal bedrijf. We luisteren naar elkaar en we geven om elkaar. Ook om onze klanten! Niets is onbespreekbaar, alleen de deadlines voor jouw project.
Zoek je het perfecte team voor je project?

Het perfecte projectteam? Dat betekent voor ons een team dat volledig op elkaar is ingespeeld. Onze consultants werken vaak samen en ze hebben elk hun eigen expertise die we op het juiste moment samenbrengen.

Lees onze laatste publicaties

Download E-Book

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. 

Zoek je de juiste partner voor je project?

Zoek je de juiste talenten voor je project of wil je een project outsourcen? Wij zorgen ervoor dat jij je deadlines haalt. Veilig, op tijd, binnen budget en zonder gedoe. Ontdek hieronder hoe we jou kunnen helpen.

Contacteer ons