De voordelen van een vast contract bij Solid Talent.

Wil je aan de slag als consultant in de industrie, bouw, office of life sciences? Top! Bij Solid Talent vind je zeker een job die bij je past.

Heb je al eens nagedacht over de verschillende statuten en contracten die mogelijk zijn binnen de sector? Je kan namelijk niet alleen kiezen tussen een job als zelfstandige of in loondienst, Solid Talent werkt ook met vaste of tijdelijke contracten.

Om alles even op een rijtje te zetten:

  • Welk contract krijg je als consultant in loondienst?
  • Welke voordelen heeft werken in loondienst als consultant?
  • Welke profielen kiezen voor een contract in loondienst?
 

Je ontdekt het hieronder!

Welk contract krijg je als consultant in loondienst?

Werken in loondienst

Laten we beginnen bij het begin: wanneer je aan de slag gaat als consultant in loondienst is Solid Talent je rechtstreekse werkgever. We ondertekenen samen een arbeidsovereenkomst die de looptijd, je uren en je loon bepaalt.

Het grootste voordeel van werken in loondienst? Los van het project of de klant waarvoor je werkt, krijg je elke maand hetzelfde loon op je rekening gestort. Bovendien bouw je vakantiedagen en vakantiegeld op én kan je indien nodig beroep doen op het sociale vangnet aan verzekeringen, ziektedagen, …

Aan de slag als consultant in loondienst bij Solid Talent? Dan zijn er twee opties: een contract van bepaalde duur (of een tijdelijke overeenkomst op projectbasis) en een contract van onbepaalde duur (of een vast contract).

Vast of tijdelijk

Voor sommige projecten, zoals een turnaround bijvoorbeeld, is Solid Talent op zoek naar tijdelijke werkkrachten om het team te versterken. In dit geval stellen we een tijdelijk contract op waarin we duidelijk je taken binnen de vooropgestelde periode beschrijven.

Met een vast contract zal je voor onbepaalde tijd op verschillende projecten voor Solid Talent werken. Onder welk contract je je handtekening ook zet, Solid Talent biedt altijd een competitief salarispakket met heel wat extralegale voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een firmawagen in bepaalde gevallen.

Vast of tijdelijk, bij Solid Talent kom je terecht in een leuk team én krijg je de nodige begeleiding van een dedicated People Expert die je van dichtbij opvolgt en op regelmatige basis een bezoekje brengt op de werkvloer.

Welke voordelen heeft werken in loondienst als consultant?

Je kent nu het verschil tussen een vast en een tijdelijk contract bij Solid Talent. Maar wat zijn de voordelen van een vast contract? Hieronder ontdek je de voordelen van werken in loondienst als consultant.

1 werkgever, meerdere jobs

We kennen de clichés“Werken in loondienst? Da’s werken voor dezelfde werkgever, in dezelfde omgeving, met dezelfde collega’s terwijl je elke dag hetzelfde werk uitvoert.”

De realiteit is niet zo zwart-wit als het cliché doet vermoeden, maar heel wat werknemers worstelen wel eens met de ‘eentonigheid’ van hun job, iets waar jij als consultant geen last van hebt!

Daarmee belanden we meteen bij één van de grootste voordelen van werken in loondienst. Hoewel je als consultant projectmatig werkt en terechtkomt bij uiteenlopende bedrijven in verschillende sectoren, heb je maar één werkgever: Solid Talent.

Een project dat bij je past

Nog zo’n voordeel van werken in loondienst: laat je baas het opzoekwerk doen. Daarmee bedoelen we dat Solid Talent als werkgever verantwoordelijk is voor het zoeken van nieuwe opdrachten wanneer een project ten einde loopt.

“Heb ik dan zelf geen inspraak in de lopende projecten?”, vraag je je misschien af? Wel, bij Solid Talent ben je geen nummer. We weten dat het weinig zin heeft om consultants in te schakelen voor projecten waar ze zelf niet achter staan of waarmee ze weinig voeling hebben.

Daarom kijken we altijd samen met de consultants naar de nieuwe projecten. We bespreken de locatie, de interesse van de consultant en we gaan na of er een klik is tussen de werknemer en de opdracht. Daarna kan je als consultant beslissen welke opdracht je wil aannemen en welke niet.

Werken met zekerheid

Bij Solid Talent doen we ons uiterste best om onze consultants de nodige werkzekerheid te bieden. We volgen jou als consultants nauw op op de werkvloer en gaan voor transparante communicatie met de klant.

Wanneer een opdracht bijna ten einde loopt, bekijken we meteen de mogelijke nieuwe opties voor de consultant. Een werkgever als Solid Talent, die je van nabij opvolgt en proactief nieuwe projecten voor je zoekt, biedt dus heel wat voordelen als je in loondienst werkt.

Solid, your talent support

Kies je voor Solid Talent, dan gaan we voor een samenwerking op lange termijn met open en persoonlijke communicatie en een vertrouwensband tussen jou als consultant en je People Expert.

Solid Talent helpt je groeien als consultant en biedt je als carrièrecoach opleidingen aan om je kwaliteiten bij te schaven. Zo ben jij helemaal voorbereid voor de meest uitdagende projecten bij kwalitatieve partners en multinationals.

Maar Solid Talent zet haar medewerkers ook graag eens in de bloemetjes. Verwacht je dus aan tussentijdse ‘extraatjes’ zoals een Sinterklaascadeau of een geschenkje met Pasen. En dan hebben we het nog niet gehad over onze fantastische personeelsevents!

Welke profielen kiezen best voor een contract in loondienst?

In principe kan elk profiel genieten van de voordelen van werken in loondienst. De keuze ligt dus volledig bij de werknemer zelf. Solid Talent staat steeds open om potentiële werknemers te begeleiden in de zoektocht naar het juiste contract.

Globaal beschouwd is een contract in loondienst een goede keuze voor werknemers die zekerheid willen om de risico’s in werkgelegenheid te beperken. Indien je dus graag voor een langere periode ervaring opdoet op verschillende projecten ben je bij Solid Talent aan het juiste adres.

En nu jij!

Wil jij ook genieten van de voordelen van werken in loondienst als consultant bij Solid Talent? Wil jij graag de ‘Solid vibe’ mee uitbouwen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Meer weten over de voordelen van Solid Talent als werkgever? Hier lees je 7 redenen om voor Solid Talent te kiezen.

Neem ten slotte zeker al eens een kijkje tussen onze vacatures. Zo kunnen we meteen voor jou aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons