Construction Manager en Programma Manager: Uitdagende jobs!

Wat doet een Construction Manager en een Capability Lead/Programma Manager? Onze collega’s Dave en Dave bieden een unieke blik achter de schermen.

solid-talent-daveSolid Talent voert projecten uit voor diverse opdrachtgevers in de industrie, bouw, life sciences en office support.

Een van die opdrachtgevers is Blue Projects, een ambitieus internationaal Engineering Project & Construction Management (EPCM) bedrijf dat ook actief is op de Belgische markt.

Blue Projects ontwerpt, bouwt en optimaliseert productieruimtes en productielijnen voor grote productiebedrijven in diverse industrieën.

Wij hadden een gesprek met Dave Van Roeyen en Dave Van Hove, een ervaren programmamanager en construction manager die via Solid Talent bij Blue Projects aan de slag zijn. Een mooi verhaal over een sterk partnership!

Heren, kunnen jullie jezelf kort voorstellen?

Dave Van Hove: “Ik ben Dave, en ik was in januari 2019 de eerste consultant die vanuit Solid Talent voor Blue Projects aan de slag ging. Hiervoor heb ik 15 jaar als civiele supervisor gewerkt. Nu ben ik voor het eerst als Construction Manager aan de slag.”

Dave Van Roeyen: “Ik ben sinds juni 2019 als project Capability Lead en Projectmanager aan de slag bij Blue Projects. Een uitdagende en interessante combinatie!”

“De beslissing om samen te werken was al genomen voor het gesprek voorbij was.”

Hoe zijn jullie met Blue Projects in contact gekomen?

Dave Van Hove: “Mijn vorige project liep bijna ten einde en ik raakte in gesprek met Solid Talent. We hadden eerder al contact gehad. Kevin, mijn huidige accountmanager, vertelde me dat hij een uitdagende klus had die bij me paste, en voor ik het wist zaten Kevin en ik samen aan tafel met Kris, de Country Manager van Blue Projects in België.

Kevin en ik hadden het gesprek goed voorbereid, maar het bleek uiteindelijk een informeel interview te zijn. Het was een bijzondere warme en aangename kennismaking. Ik voelde me meteen thuis en de beslissing om samen te werken was eigenlijk al genomen nog voor het gesprek voorbij was.”

Dave Van Roeyen: “Na een eerdere opdracht werd mij vanuit Solid Talent de vraag gesteld om bij Blue Projects aan de slag te gaan. Kris, de Country Manager, had niet meteen een opdracht voor mij maar hij wilde me toch proactief spreken.

Kris zocht nog mensen met een technische achtergrond én de nodige soft skills om interne én externe partijen met elkaar te laten samenwerken, ook vanop afstand. Na het gesprek mocht ik als Project Capability Lead en daarna ook als Programma Manager aan de slag.”

“Solid Talent en Blue Projects zijn partners in de zuiverste zin van het woord.”

Hoe verhouden Solid Talent en Blue Projects zich ten opzichte van elkaar?

Dave Van Roeyen: “Solid Talent en Blue Projects zijn partners in de zuiverste zin van het woord. Blue Projects is van oorsprong een Roemeens bedrijf. Ze hebben daar veel goede ervaren projectingenieurs zitten. Maar Blue Projects werkt inmiddels ook in landen zoals Zuid-Afrika, de UK en de Verenigde Staten.

Bij internationale projecten werkt Blue Projects met een mix van internationale projectingenieurs die vooral vanop afstand werken, specialisten die voor de duur van de projecten ingevlogen worden en lokale collega’s die de plaatselijke wet- en regelgeving en gebruiken kennen.

Solid Talent is in België de partner die voor de project-, construction- en programmamanagers zorgt. Een combinatie die goed werkt!”

Dave Van Hove: “Solid Talent en Blue Projects zijn perfect complementair. We integreren onze gezamenlijke kennis en ervaring met de kennis en ervaring van onze klanten. Dit levert fantastische resultaten op.”

Hoe zien jullie dagelijkse werkzaamheden eruit?

Dave Van Hove: “Ik werk als Construction Manager op een project bij een groot farmabedrijf. Mijn team bouwt en optimaliseert productiefaciliteiten volgens de plannen die de projectingenieurs van Blue Projects ontwikkeld hebben.

Ik sta in voor de dagelijkse opvolging van mensen en contractoren op de werf, voor het contract management met de contractoren en voor de communicatie met de klant. Ik heb dagelijks interne meetings met mijn team en gesprekken over veiligheid en kwaliteit met de klant. Ik los ook elke dag de nodige problemen op. Een mooie uitdaging!”

Dave Van Roeyen: “Ik werk voor een grote klant in de FMCG-sector. Als Project Capability Lead zorg ik voor de workflows, de processen en de resources in mijn projecten.

Als Programma Manager zorg ik ervoor dat de 4 projecten in mijn programma op tijd en binnen budget opgeleverd worden. Ik los ook de problemen op die via de work package owners en de projectmanagers tot bij mij komen.

We zitten nu nog in de opstartfase, dus ik werk momenteel vooral op de budgetten en de structuur van het programma. Later zullen we de projecten ook moeten uitvoeren. Verder houd ik uiteraard mijn ogen open voor commerciële opportuniteiten waar Blue Projects een duidelijke meerwaarde kan betekenen.”

“Met een goede grond kan iedereen openbloeien.”

Hoe ervaren jullie Solid Talent en Blue Projects?

Dave Van Hove: “Solid Talent en Blue Projects passen goed bij elkaar. Beide bedrijven zijn heel professioneel en tegelijk ook familiaal. Ik waardeer de persoonlijke opvolging (met koffiekoeken – bedankt Kevin!) en de sociale activiteiten (Kom op Tegen Kanker, feestjes na het werk) van Solid Talent.

En ook bij Blue Projects voel ik me thuis. Blue Projects voelt aan als een grote familie, hier in het hoofdkantoor in Mechelen, maar ook op de werf. Ik omschrijf het team wel eens als een bende vrienden die grote, uitdagende projecten uitvoeren. Dat is niet vanzelfsprekend in mijn sector, dus ik waardeer dat enorm!”

Dave Van Roeyen: “Ik waardeer ook de goede opvolging en het familiegevoel bij Solid Talent. Ik neem ook graag deel aan activiteiten zoals de 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker. Er is een grote maatschappelijke betrokkenheid bij Solid Talent.

Ik heb dan ook nog eens het geluk dat ik me ook bij Blue Projects helemaal thuis voel. Ik had meteen een goede vertrouwensrelatie met Kris en ik werd als externe snel opgenomen in het core team. Dat is toch wel een enorme blijk van vertrouwen van Blue Projects naar Solid Talent en mij toe.

‘Met een goede grond kan iedereen openbloeien’. Ik voelde me hier meteen thuis. Er is hier veel waardering en respect onder de collega’s. Dat vind ik heel belangrijk.”

Wat is de meerwaarde van Blue Projects voor de markt?

Dave Van Roeyen: “Blue Projects biedt totaalprojecten aan: ze bouwen of optimaliseren de productiegebouwen samen met de installaties in die gebouwen. Die geïntegreerde aanpak geeft een enorme meerwaarde ten opzichte van vrijwel alle overige bouwbedrijven die ofwel de productiegebouwen ofwel de installaties optimaliseren.

Blue Projects neemt de volledige verantwoordelijkheid voor een project. Ze ontzorgen klanten echt van A tot Z. En ze doen dat ook buitengewoon goed. Blue Projects bestaat sinds 2007 en ze hebben nog nooit een opleverdatum gemist!”

Dave-solid-talent

Hoe zien jullie jullie toekomst bij Solid Talent en Blue Projects?

Dave Van Hove: “Ik zie een mooie toekomst. Ik heb veel uitdaging in mijn werk en ik word goed ondersteund. Mijn huidige opdracht bij Blue Projects loopt af in januari maar ik voorzie nu al dat die verlengd zal worden. Ook bij Solid Talent heb ik het prima naar mijn zin. Ik hoef echt nergens anders heen!”

Dave Van Roeyen: “Hetzelfde geldt voor mij. Ik ben oprecht gelukkig bij Solid Talent en bij Blue Projects. Toen ik hier tekende kon ik ook rechtstreeks bij een andere partij gaan werken. Ik kon daar zelfs nog iets meer verdienen. Toch heb ik op gevoel voor het partnership van Solid Talent en Blue Projects gekozen, en ik heb daar nog geen moment spijt van gehad!”

Dat zegt genoeg Dave. Bedankt om dat met ons te delen!

Vragen of interesse?

Heb je interesse naar aanleiding van dit interview of wil je weten wat Solid Talent en/of Blue Projects voor je kunnen betekenen? Aarzel niet en neem contact op met Kevin van Solid Talent: kevin@solid-talent.be of +32 471 51 58 08. Hij bekijkt graag wat je mogelijkheden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons