Solid Talent blikt terug op een bijzonder jaar en kijkt uit naar 2021

We sluiten het afgelopen jaar graag in schoonheid af. Stijn Caels, CEO van Solid Talent, blikt terug op 2020 en kijkt uit naar 2021. Lees je mee?

Vorig jaar hebben we 2020 nog feestelijk ingezet, een jaar later ziet de realiteit er heel anders uit. Daarom wensen we je eerst en vooral een veilig en gezond jaar toe. Toch hopen we ook dat al je ambities en dromen in 2021 uitkomen!

Net als voor veel andere bedrijven was 2020 een bijzonder jaar voor Solid Talent. Samen moesten we op zoek naar manieren om een antwoord te bieden op de coronacrisis op het werk. We moesten in 2020 helaas ook afscheid nemen van een dierbare collega en vlak voor het einde van het jaar kwam het bericht dat Christophe in 2021 de fakkel doorgeeft.

Toch zijn we erin geslaagd om er ook een mooi jaar van te maken en dat willen we graag in schoonheid afsluiten. Stijn, bestuurder van Solid Talent, blikt terug op dit uitzonderlijke jaar en kijkt uit naar een hoopvol 2021.

Solid Talent blikt terug op een bijzonder jaar en kijkt uit naar 2021

Dag Stijn, begin 2020 zag er nog hoopvol uit voor Solid Talent, maar toen brak het coronavirus uit…

Stijn: Klopt, en ik denk dat geen enkel bedrijf gespaard is gebleven van de impact van corona, ook Solid niet. Daardoor hebben we onze doelen voor 2020 in de loop van het jaar moeten bijstellen.

Desondanks zijn we er toch in geslaagd om een meer dan behoorlijk jaar neer te zetten. In 2020 hebben we, zoals gepland, toch enkele mooie projecten gerealiseerd. Zo werkten we mee aan de renovatie van één van de drie landingsbanen op Brussels Airport.

Interessant! Wat waren de grootste uitdagingen voor Solid in 2020?

Stijn: Het coronavirus vormde in 2020 uiteraard de grootste uitdaging voor Solid. Gelukkig leidde ons Safety Team het hele gebeuren in goede banen door de situatie op te volgen, opzoekwerk te verrichten en de nodige voorbereidingen te treffen. In 2020 heeft het Safety Team nog maar eens zijn nut bewezen.

Verder verwelkomden we net in het begin van de eerste lockdown 3 nieuwe collega’s: LexIsabo en Michèle. Zij hebben een zeer atypische start gekend bij Solid, maar zijn daar alle 3 heel goed mee omgegaan. Vandaag vormen ze een volwaardig deel van het team en wij zijn heel blij hen aan boord te hebben.

Ondanks alles hebben we dus altijd kunnen rekenen op ons Solid team, waardoor we, ook in omzet, stabiel zijn gebleven en het jaar met de aangepaste budgetten konden afsluiten. Dat is in deze uitdagende tijden al heel wat!

Goed om te horen. Wat hebben jullie uit deze uitdagingen geleerd?

Stijn: We hebben tijdens en na de lockdown verschillende brainstormsessies gehad met het team over de coronacrisis om te bekijken hoe we die zouden aanpakken en doorkomen. Vele koppen bij elkaar geeft erg veel ideeën!

We hebben gemerkt dat in een periode van crisis iedereen heel wat creatiever wordt en mee gaat nadenken over onze business en de uitzonderlijke situatie. Fijn om te zien dat iedereen zo betrokken was.

Aan teamspirit dus geen gebrek in 2020?

Stijn: Nee, zeker niet! Toch hebben we het als team niet makkelijk gehad in 2020 met het overlijden van onze dierbare collega en ‘Solid-mama’ Nicole. Ze wordt nog steeds erg gemist in het bedrijf!

Mede voor collega’s als Nicole, zet Solid zich elk jaar graag in voor enkele goede doelen. De 1000 km van Kom op tegen Kanker is jammer genoeg niet kunnen doorgaan wat maakt dat onze fietsers niet hebben kunnen rijden. Enkelen waaronder ikzelf hebben daarom meegereden met de virtuele versie van de ronde, dat was leuk!

Mooi om te horen! Vlak voor het einde van het jaar kondigde Solid het vertrek van medezaakvoerder Christophe aan.

Stijn: Klopt, we hebben 2020 afgesloten met het vertrek van collega Christophe. We hebben wel op een heel fijne manier afscheid kunnen nemen, inclusief een virtueel apéromoment! Ik denk dat ik wel mag zeggen dat wij allemaal een goed gevoel hebben overgehouden aan die dag.

Hoe zal 2021 eruitzien voor Solid Talent?

Stijn: Op de korte termijn zal de operationele werking niet veranderen. Er zijn intussen wel toekomstplannen uitgewerkt om onze bestaande diensten meer te boosten en ook nieuwe activiteiten in de markt te zetten.

Zonder er al teveel over te vertellen, willen wij tegen eind 2021 een stevige groei realiseren, voor de helft uit bestaande activiteiten en voor de helft uit nieuwe activiteiten en diensten. Ook onze bestaande sales, rekrutering en marketing zullen hierin een belangrijke rol spelen.

Tot slot willen we volop verder inzetten op automatisatie en digitalisatie, bijvoorbeeld met een gloednieuw IT-systeem. 2021 ziet er dus veelbelovend uit voor Solid.

Bedankt, Stijn! Ben je benieuwd naar onze plannen en wil je de ontwikkelingen bij Solid Talent mee volgen? Hou dan zeker onze nieuwspagina in de gaten en volg ons op onze sociale mediakanalen zoals FacebookLinkedIn en Instagram voor de laatste updates!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons