Solid steeds up and running dankzij de coronamaatregelen op kantoor

Dankzij de coronamaatregelen op kantoor blijft Solid Talent ook na de tweede coronagolf up and running. Hoe we dat doen? Je leest het hier!

Net als bij veel andere bedrijven heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat Solid Talent snel creatieve oplossingen moest bedenken om de veiligheid van de werknemers continu te garanderen. En daar heeft het inhouse Safety Team een belangrijke rol in gespeeld.

Niet alleen na de eerste algemene lockdown, maar ook bij de tweede golf in Antwerpen heeft het Safety Team de coronamaatregelen op kantoor uitgewerkt zodat Solid Talent voorzichtig terug kon heropstarten, en dit op een veilige manier.

Benieuwd hoe we dit hebben aangepakt? Dat ontdek je hier!

Thuiswerk tijdens de eerste lockdown

Het thuiswerk was een van de snelst ingevoerde coronamaatregelen voor bedrijven vlak na de uitbraak van het virus in België. Ook tijdens de tweede golf in Antwerpen werd thuiswerk tijdelijk verplicht.

Het interne team en de externe medewerkers van Solid Talent werkten van half maart tot eind april en vervolgens tijdens de maand augustus (in Antwerpen) bijna uitsluitend van thuis uit om het besmettingsgevaar zoveel mogelijk te beperken. Indien nodig zorgde onze IT-partner voor extra materiaal en voorzieningen zoals laptops om het thuiswerk te faciliteren.

Tijdens de lockdown stonden collega’s met elkaar in verbinding via Microsoft Teams, een programma dat de mogelijkheid biedt om met meerdere personen online te bellen, te chatten en documenten te versturen. De Accountmanagers hielden via deze weg bijvoorbeeld nauw contact met hun consultants. De gebruikelijke meetings vonden tijdelijk online plaats en er werden zelfs extra meetings ingepland om ervoor te zorgen dat de communicatie vanop afstand optimaal zou verlopen.

Safety crisis meeting

Terwijl iedereen van thuis uit werkte, hielden de directie en het Safety Team nauw contact via dagelijkse vergaderingen waar een update van de huidige situatie en eventuele preventiemaatregelen werden besproken. Zo werd bij het nieuws van een tweede coronagolf in Antwerpen meteen een safety crisis meeting georganiseerd om het plan van aanpak te bespreken.

Het Safety Team werkte tegelijkertijd hard om procedures uit te schrijven en praktische hulpmiddelen te voorzien zodat Solid Talent na de lockdown terug werknemers en bezoekers op kantoor zou kunnen ontvangen. Zo bereidden ze de Solid coronapakketjes voor, inclusief handgel, mondmasker en handschoenen.

Corona safety guidelines

Het Safety Team schreef de corona safety guidelines uit om met een beperkte bezetting het nieuwe dagdagelijkse leven op kantoor uit te stippelen.

Om de regels rond social distancing te garanderen, keek het Safety Team in de eerste plaats naar de verschillende afdelingen en de indeling van het kantoor zelf. Het is belangrijk dat aanwezigen te allen tijde een veilige afstand ten opzichte van elkaar kunnen bewaren. Daarom werd een beurtrol opgesteld waarbij het interne team afwisselend naar kantoor kon komen zonder dat er te veel mensen op hetzelfde moment aanwezig zouden zijn.

Daarnaast dacht het Safety Team ook aan wandelrichtingen en beweeglijnen op kantoor. Medewerkers volgen een vaste route die ervoor zorgt dat er voldoende afstand wordt gehouden en dat collega’s elkaar nooit kruisen. De route wordt met signalen en andere visuele hulpmiddelen aangeduid.

Werknemers moeten er verder voor zorgen dat ze zich met zo weinig mogelijk collega’s in kleine ruimtes zoals de keuken of vergaderzalen bevinden. Voor het middagmaal werden tafels uit elkaar geschoven en de zitplaatsen ingeperkt. Het is aan de collega’s om beurtelings hun middagmaal te nuttigen.

Instructies voor bezoekers

De coronamaatregelen op kantoor gelden ook voor bezoekers. Die moeten bijvoorbeeld bij aankomst hun handen ontsmetten aan de desinfectiezuil. Om onze onthaalmedewerkers en de bezoekers zelf te beschermen, werd een doorzichtig scherm geplaatst aan de onthaalbalie.

Op elk bureau is ontsmettingsmiddel en handgel aanwezig en zowel bezoekers als medewerkers dienen de tafel, stoel en voorwerpen die ze hebben gebruikt, te ontsmetten. Zo ook de toiletten na een toiletbezoek.

Op verschillende plekken op kantoor hangen de algemene coronapreventiemaatregelen op, als reminder om zoveel mogelijk de handen te wassen, gebruikte voorwerpen te ontsmetten en afstand te bewaren.

En nu?

De coronamaatregelen op ons kantoor hebben ervoor gezorgd dat we ondanks de situatie toch op een veilige manier aan de slag kunnen gaan. Al hebben de maatregelen natuurlijk wel het dagdagelijkse leven op kantoor omgegooid.

Dankzij de digitalisering van onze dossiers kunnen onze medewerkers probleemloos vanop afstand werken. Dit was voor de coronacrisis al zo. De coronamaatregelen op kantoor hebben er bij Solid Talent echter voor gezorgd dat thuiswerken meer ‘ingeburgerd’ raakte.

Zo werkt het interne team vandaag nog steeds met een beurtrol waarbij collega’s normale werkdagen op kantoor afwisselen met thuiswerk. De meesten van hen geven aan dat dit vlot werkt, want door de afwezigheid van externe stoorzenders lukt het soms beter om geconcentreerder door te werken. Toch blijft sociaal contact met collega’s belangrijk. Daarom wisselen werknemers thuiswerk regelmatig af met fysieke aanwezigheid op kantoor.

We verwachten dat thuiswerk in de toekomst alleen nog maar zal toenemen bij Solid Talent. Vooral Microsoft Teams zullen we blijvend gebruiken omdat het een efficiënte tool is die het thuiswerk vlotter laat verlopen.

Daarnaast hebben de coronamaatregelen op kantoor ook het sociaal contact tussen collega’s beïnvloed. Fysieke bezoeken, meetings of teamaangelegenheden zoals etentjes of traktaties worden zoveel mogelijk uitgesteld of plannen we zo in dat de veiligheid gewaarborgd kan worden.

De coronamaatregelen voor bedrijven vergen wat aanpassingen, maar ze zorgen ervoor dat we de veiligheid van klanten en werknemers kunnen waarborgen. Het Safety Team houdt dan ook nog steeds elke week een vergadering om de situatie verder op te volgen.

Aan de slag bij Solid Talent?

Ook in moeilijke periodes houdt de jacht op talent nooit op. Ben jij op zoek naar een nieuwe of eerste uitdaging? Laat het ons weten! Wij bespreken graag jouw ambities en carrièremogelijkheden bij Solid Talent.

Neem alvast een kijkje tussen onze vacatures.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons