Buitengewoon talent bij Solid: Jeremy, urban exploring fotograaf

Collega Jeremy neemt ons mee naar verlaten plekken, want daar voelt hij zich als urban explorer op zijn best. Meer weten over zijn passie? Klik hier.

In onze rubriek ‘Buitengewoon talent bij Solid Talent’ zetten we collega’s in de kijker die niet alleen uitblinken op de werkvloer, maar ook in hun hobby, topsport of passie. Zo kon je in ons vorig artikel kennismaken met Michèle, paralympisch kampioen dressuur.

In dit artikel neemt collega Jeremy ons mee naar verlaten plekken, want daar voelt hij zich op zijn best. Als liefhebber van urban exploring legt hij de vergeten plekken en de verhalen die ze meedragen vast op beeld.

Meer weten? Hier lees je alles over urban exploring, de passie van collega Jeremy!

Solid-Talent-Urbex

Urbex

Jeremy: “Voor ik urban exploring ontdekte, was ik reeds een tijdje bezig met fotografie, voornamelijk via zelfstudie. Met mijn camera in de aanslag trok ik naar bijeenkomsten voor liefhebbers van Volkswagen. Ik was vooral een grote fan van de Volkswagen Kever.

Het exploren ontdekte ik zo’n 8 jaar geleden per toeval tijdens een treinrit. Mijn oog viel op enkele oude treinstellen waar we voorbijreden, dus trok ik er later met mijn fototoestel naartoe. Ik postte enkele foto’s van het resultaat online en kreeg al snel leuke reacties met de vermelding ‘urbex’, een term die me op dat moment nog onbekend was.

Urban exploring (afkorting urbex of UE) betekent letterlijk het verkennen en ontdekken van steden of gebouwen die verlaten werden door de mens. Daardoor raken de infrastructuren in verval en krijgt de natuur vrij spel. Bovendien is de tijd op veel locaties blijven stilstaan, wat ze interessant maakt om te bezoeken en fotograferen. De eerste urban explorer was de Canadees Jeff Chapman, beter bekend als Ninjalicious.”

Solid-talent-urban-exploring-lobotomy_on_vintage_flowers

De zoektocht naar roest en verval

Jeremy: “Na mijn bezoek aan de oude treinstellen had ik de smaak te pakken. Tijdens weekends en langere periodes in het buitenland bezocht ik verschillende locaties om ze op beeld vast te leggen.

Mijn (tot nu toe) meest extreme UE-ontdekkingstocht vond plaats in 2016. Toen trok ik voor 8 dagen naar Italië voor een dolle autorit van 5.600 kilometer en bezocht ik maar liefst 30 verschillende verlaten plekken.

Ondertussen heb ik al meer dan 12 landen afgespeurd, op zoek naar roest en verval. Zo bezocht ik verschillende landen in Europa, Azië en Zuid-Amerika. Ik haal het meeste voldoening uit het exploren zelf. Vooral de adrenaline, het vastleggen van vergeten plekken en veilig terug huiswaarts keren, gaan nooit vervelen.”

Solid-talent-urban-exploring-the_other_seventies_room_-_2017

J Photography UE

Jeremy: “Mensen die geïnteresseerd zijn in urban exploring kunnen mijn avonturen en werk volgen onder de naam J Photography UE via mijn Facebookpagina en 500px, een fotografienetwerk waar creatievelingen hun werk delen.

Ik heb mezelf alles aangeleerd met behulp van magazines, boeken, enzovoort. Ik vond het dan ook geweldig om mijn talent verder te ontwikkelen. Toch vergt het heel wat energie omdat ik heel kritisch ben over mijn werk. Zaken als lichtinval, compositie en variatie in beeldmateriaal vind ik dan ook heel belangrijk. Daarom zijn de verbaasde blikken die mijn werk bewonderen altijd de kers op de taart.

In de afgelopen 8 jaar kreeg ik al meermaals de vraag of men mijn werk kon kopen en won ik een prijs op Werelderfgoeddag. Ik hoop nog tal van plekken te ontdekken en vast te leggen op de gevoelige plaat zodat ik ze kan delen met de wereld.”

Ook aan de slag bij Solid Talent?

Uitblinken in je talent én de job van je dromen? Bij Solid Talent sla je twee vliegen in één klap. Wij luisteren graag naar jouw ambities.

Bekijk onze vacatures

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons