Solid Solutions, projectbegeleiding van a tot z

Om onze klanten nog beter te ondersteunen lanceert Solid Talent een nieuwe all-in service. Collega Soraya vertelt je alles over Solid Solutions.

Onze klanten zo goed mogelijk ondersteunen in hun zoektocht naar talent, dat doen we al 15 jaar. En nu gaan we nog een stap verder. We lanceren bij Solid Talent een nieuwe all-in service: Solid Solutions.

Wat deze nieuwe aanpak inhoudt en wat de voordelen zijn voor jou als klant? Onze experte Soraya legt het je uit.

Dag Soraya, laten we beginnen bij het begin: wat zijn ‘Solid Solutions’?

Soraya: Grote projecten zoals de bouw van een nieuwe opslagplaats, het onderhoud of de turnaround van een productie-eenheid, vragen verschillende expertises in de verschillende fases van het project. Je hebt ervaren mensen nodig, een strakke planning en een duidelijk budget. En in het ideale geval heb je een team dat goed op elkaar is ingespeeld, dat veilig en efficiënt werkt volgens duidelijke procedures en dat goed met interne en externe partijen kan samenwerken. Met Solid Solutions bieden we naast individuele consultants voortaan ook zulke teams aan.

Waar we met Solid Staffing voor de juiste consultant op de juiste plaats zorgen, zorgen we met Solid Solutions voor het juiste team op de juiste plaats. Solid Solutions is dus een totaaloplossing voor de voorbereiding, uitvoering en opvolging van complexe bouw-, onderhouds- of turnaroundprojecten in de industrie, bouw, life sciences industrie en heel wat andere sectoren.

Interessant! Waarom is er vandaag nood aan een dienst als Solid Solutions?

Soraya: We merken al een tijdje dat onze klanten meer van ons verwachten dan project staffing alleen. Ze willen ontzorgd worden. Zeker zijn dat een turnaround of onderhoudsproject goed verloopt zodat de productie snel weer kan opstarten. Of dat het nieuwbouwproject , greenfield of brownfield binnen de vooropgestelde termijn opgestart kan worden.

Met Solid Solutions ontzorgen we onze klanten volledig. Wij nemen het project in handen en voeren het ook uit. Van studie- en adviesfase tot oplevering. We luisteren naar de wensen van de klant, we kijken naar het grotere geheel en we zorgen ervoor dat het project binnen tijd en budget wordt opgeleverd.

Hoe pakken jullie grote en complexe projecten concreet aan?

Soraya: Wanneer we merken dat een klant meer zoekt dan talent of expertise alleen, luisteren we naar zijn ambities en de inhoud, randvoorwaarden en gewenste planning van het nieuwe project.

Vervolgens bepalen we de verschillende fases van het project en welke specialisaties daarvoor nodig zijn. We kijken welke van onze experts wanneer nodig zijn en we stellen een projectteam samen. Op basis daarvan stellen we de planning op en leggen we het budget vast. Dan bereiden we het project voor, voeren we het uit en leveren we het op.

De klant krijgt dus één aanspreekpunt, een duidelijke planning, een ervaren en geolied team en een duidelijke rapportering voor, tijdens en na het project.

Er komt dus een volledig Solid team aan het project werken?

Soraya: Klopt, we stellen onze projectteams samen met Solid consultants. Dit heeft alleen maar voordelen voor de klant, want zo hoeven onze klanten geen interne werknemers te ‘missen’ tijdens het project.

Bij ‘klassieke’ project staffing moet er voor elke fase van een project vaak nieuwe mensen gezocht worden. Dat is een arbeidsintensieve taak en bovendien is het niet altijd duidelijk welke verantwoordelijkheden bij welke consultant horen.

Met Solid Solutions wint de klant tijd omdat de teams vooraf samengesteld worden. Iedere consultant heeft hierbij zijn eigen verantwoordelijkheden. Bovendien kennen de teamleden elkaar al, waardoor ze perfect op elkaar zijn ingespeeld en efficiënter kunnen werken.

Een extern team, gaat dat werken met het interne team van het bedrijf?

Soraya: Zeker. Onze consultants zijn enkel bezig met de voortgang van het project en de kwaliteit van het eindresultaat. Daar worden we op afgerekend. Daar moet uiteraard ook optimaal voor samengewerkt worden met interne teams van onze klanten.

In sommige gevallen werken we uitsluitend met het Solid Team voor de uitvoering. In andere gevallen stellen we een gemengd team samen met consultants en vaste werknemers van het bedrijf. De klant beschikt nu eenmaal vaker over de juiste expertise wanneer het op interne productieprocessen of -equipments aankomt.

Hier is trouwens veel ruimte voor kruisbestuiving. Onze projectteams brengen vaak nieuwe inzichten en expertise mee van gelijkaardige projecten bij andere afdelingen of klanten. Dit is een mooie aanvulling op de procedures, kennis en ervaring van de interne teams van onze klanten. Maar ook vice versa.

Nog een voordeel van een extern Solid-team: onze klanten zijn zeker dat de objectiviteit binnen het team gegarandeerd blijft.

Waar begint en eindigt de rol van Solid Talent?

Soraya: We beginnen bij de vraag van de klant en we eindigen bij de oplevering van het project. Alles daartussen (de samenstelling van het team, administratie, planning, projectmanagement, opvolging, opleidingen en uiteraard ook het uitvoerende werk), nemen we voor onze rekening.

We brengen rust en duidelijkheid en nemen een groot deel van de onzekerheden en verantwoordelijkheden bij onze klanten weg. Onze projecten zijn perfect te budgetteren en onze klanten weten precies wanneer het project opgeleverd zal worden.

We hebben op basis van eerdere projecten al verschillende agile teams voor turnaround management, construction management en tank management samengesteld. We kunnen niet wachten om hier nu ook structureel mee aan de slag te gaan.

Klinkt goed! Veel succes en bedankt voor dit gesprek, Soraya.

Meer weten over onze Solid Solutions? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons