Een consultant, iets voor mijn bedrijf?

Op zoek naar talent met specifieke expertise? Dan is een consultant iets voor jou! Lees hier de voordelen van een consultant voor jouw bedrijf.

Heb je een groeiend bedrijf dat op zoek is naar nieuwe werkkrachten? Of heb je voor een bepaald aspect binnen je onderneming snel specifieke expertise nodig? Dan is een consultant in je bedrijf misschien wel iets voor jou!

In dit artikel lees je 3 interessante redenen waarom een consultant iets voor jouw bedrijf kan zijn. Maar eerst vertellen we je kort wat een consultant precies doet. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Wat doet een consultant precies?

Een consultant is een onafhankelijke expert die operationeel of strategisch advies levert aan bedrijven die op zoek zijn naar specifieke expertise binnen een bepaald vakgebied. Deze expertise, kennis en/of vaardigheden kunnen bedrijven namelijk vaak niet meteen invullen met eigen werkkrachten.

Belangrijk hierbij is dat de consultant meestal voor kortere periodes bij eenzelfde bedrijf werkt, al zijn langere contracten ook mogelijk.

Wat een consultant precies voor jouw bedrijf kan betekenen hangt vooral van jou af. Denk dus goed na over welke expertise je precies nodig hebt, welke opdracht er moet worden uitgevoerd en welke rol de consultant zal spelen.

3 Redenen waarom een consultant voor je bedrijf zo interessant is

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven beroep doen op consultants. Een consultant heeft dan ook heel wat voordelen voor je bedrijf:

1.Expertise, kennis en ervaring

De meest voor de hand liggende reden waarom een consultant voor je bedrijf interessant is: expertise, kennis en ervaring liggen meteen binnen handbereik. Ben je dus op zoek naar een professional die je snel kan ondersteunen? Dan zit je met een consultant meteen goed!

Daarnaast is het mogelijk dat je bedrijf te maken krijgt met een uitdaging waarvoor je niet meteen de juiste professional in huis hebt. Voor veel bedrijven is het immers niet altijd mogelijk om voor elke expertise iemand vast aan te nemen.

Daarom komt een consultant goed van pas. Een consultant heeft er meestal al enkele jaren ervaring opzitten, is een echte expert in zijn vak en hoeft zich (wanneer het contract van tijdelijke duur is) niet volledig in te werken alvorens hij/zij van start kan gaan.

Met andere woorden: een consultant is een snelle, efficiënte werkkracht die meteen bijdraagt aan de groei van je bedrijf én je hoeft niet op zoek te gaan naar de geschikte vaste kandidaat.

2.Frisse, nieuwe kijk op je bedrijf

Een consultant in je bedrijf zorgt voor een nieuwe frisse wind. Het team wordt namelijk uitgebreid met iemand die kennis van zaken heeft en die je onderneming (nog) niet kent. En dat heeft voordelen voor jouw bedrijf.

Je vaste werknemers zitten namelijk al langer ‘vastgeroest’ in het bedrijf en ondanks dat ze zich op die manier zeer specifiek kunnen verdiepen in je onderneming, is er soms minder ruimte voor nieuwe inzichten. Aangezien een consultant je bedrijf (nog) niet kent, kan hij/zij nieuwe inzichten bijbrengen waar jullie nog niet eerder aan hebben gedacht.

Daarnaast heeft een consultant in zijn carrière voor verschillende werkgevers gewerkt en zo bij veel bedrijven achter de schermen meegedraaid. Deze ervaringen en oplossingen kan de consultant makkelijk meenemen en toepassen in jouw bedrijf.

3.Objectieve kijk, zonder eigenbelang

Staat er een belangrijk project op het programma? Dan is een consultant de ideale sparringpartner om dit project mee te trekken.

Als externe werkkracht heeft een consultant namelijk een objectieve kijk op het hele project. Hij/zij zal er met andere woorden zonder eigenbelang instappen, als ‘neutrale’ partner die het project in goede banen leidt. Zo gaat de professional mee op zoek naar de beste, meest efficiënte oplossing voor je bedrijf.

Waar vind je consultants?

Consultants werken ofwel op zelfstandige basis, ofwel in loondienst voor een consultancy bedrijf zoals Solid Talent. In beide gevallen gaat Solid Talent op zoek naar de geschikte consultant voor je bedrijf. Je hoeft je geen zorgen te maken over de logistieke kant van het verhaal: Solid Talent neemt het van je over.

Solid Talent beschikt over een groot netwerk van professionals. We posten regelmatig het profiel van een consultant online. Hou dus zeker onze sociale mediakanalen in de gaten voor meer info.

Wil je graag de mogelijkheden voor je bedrijf bespreken? Aarzel niet om ons te contacteren voor een eerste kennismakingsgesprek via sales@solid-talent.be!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons