Solid verlegt zijn grenzen: Solid Talent Nederland in de kijker

Naast ons kantoor in België is Solid Talent sinds 4 jaar ook actief in Nederland. Hoog tijd dus om onze Nederlandse collega’s in de kijker te zetten!

Solid Talent is voornamelijk actief in België, maar je kan ons ook in Nederland terugvinden onder de naam Solid Engineering & Construction. Ruim vier jaar geleden richtten we ons filiaal in Breda op.

Dankzij Solid Talent Nederland beschikken we over een groter netwerk en kunnen we over de grenzen heen antwoorden geven op vraagstukken van klanten én werkgelegenheid bieden aan kandidaten die in het grensgebied wonen.

Een sterke groei zorgde vooral in het afgelopen jaar voor een positieve doorbraak voor Solid Talent Nederland. Hoog tijd dus om onze Nederlandse collega’s in de kijker te zetten.

De oprichting van Solid Talent in Nederland

Solid Talent is een groeiend bedrijf. Omdat we steeds meer grensoverschrijdende aanvragen vanuit Nederland kregen, was de stap naar het buitenland snel gemaakt.

De oprichters van Solid Talent zijn bovendien zeer ambitieus en stonden ervoor open om een minstens even succesvol bedrijf in de arbeidsbemiddeling op te richten in Nederland als Solid Talent België.

Met hoofdkantoor in Antwerpen was Breda een evidente keuze als locatie voor het nieuwe kantoor. De centrale ligging ten opzichte van zowel Zeeland als Rotterdam is verder ook mooi meegenomen.

Vandaag bestaat het team in Nederland uit drie ijzersterke collega’sRecruiter Lex, Accountmanager Hidde en Office Manager Simone. Samen gaan ze op zoek naar de perfecte match tussen talenten en bedrijven in de bouw, industrie, life sciences en office.

Werken over de grens, heel wat voordelen

Een kantoor over de grens heeft heel wat voordelen. Zo kunnen we sinds enkele jaren grensoverschrijdende vraagstukken van de klant oplossen en grensoverschrijdende werknemers faciliteren.

Voor werknemers die over de grens werken, gelden namelijk bepaalde regels die betrekking hebben op belastingen en het maximaal aantal toegelaten werkdagen waarop een werknemer in het buitenland mag werken.

Deze vraagstukken zijn vaak complex en kosten voor veel klanten en werknemers te veel tijd en moeite om zich erin te verdiepen. Met onder andere de compensatieregeling neemt Solid Talent dit probleem uit handen van de klant, en daarmee ook van de werknemer.

Ons filiaal in Nederland biedt daarnaast een oplossing voor het grote tekort aan technisch personeel in de sector. Dankzij ons uitgebreid netwerk kunnen we klanten in België en Nederland sneller helpen en faciliteren. Hierdoor worden vacatures makkelijker en sneller ingevuld.

Door nét over de grens werkgelegenheid aan te bieden, hoeven heel veel werknemers niet naar grote steden te trekken voor werk. Kandidaten die op een afstand van maximum 100 kilometer van de grens België-Nederland wonen, hebben meer mogelijkheden voor toffe opdrachten door het grote aantal potentiële opdrachtgevers in deze regio, en omgekeerd.

Certificaten en regelgeving

Het werk in Nederland vergt een andere aanpak dan in België. De communicatie verloopt bijvoorbeeld directer en de communicatielijnen zijn korter. Doordat er minder ‘lagen’ zijn, is onze reactiesnelheid hoog.

In tegenstelling tot heel wat Nederlandse concurrenten is Solid Talent geen hagelschieter. Wij kiezen dus niet voor volume, maar het talent staat voorop en we gaan steeds op zoek naar de juiste match. Iedere kandidaat krijgt de volle aandacht en we luisteren graag naar zijn/haar wensen en ambities.

Daarnaast is de wetgeving in Nederland ook anders dan die in België. Daarom behaalden we in Nederland naast het VCA-certificaat (dat in België ook belangrijk is) ook het verplichte ISO-certificaat.

Sectoren en jobs

Net als Solid Talent in België, zijn we in Nederland ook actief in de bouw, industrie, office en life sciences. Momenteel ligt de focus wel iets meer op de industriële-petrochemische sector, waardoor we veel expertise hebben in deze branche.

In Nederland hebben we verschillende soorten consultants aan het werk:

  • Werkvoorbereiders Piping / Mechanical / WTB
  • Supervisors
  • QA / QC Engineers / Inspecteurs
  • Tankinspecteurs
  • Tankspecialisten
  • Projectmanagers / -leiders
  • Document Controllers

In de toekomst willen we met Solid Talent in Nederland graag nóg meer klanten kunnen bedienen. Daarnaast zouden we graag een grote, trouwe club aan consultants opbouwen en behouden.

We zijn alvast goed op weg, want we vinden steeds meer professionals die wij kunnen voorzien van leuke en uitdagende projecten. Maar er kunnen er uiteraard nog altijd bij!

Wil jij aan de slag bij Solid Talent Nederland?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil jij Solid Talent in Nederland mee helpen uitbouwen? Aarzel niet om ons te contacteren en neem alvast een kijkje tussen onze vacatures.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons