Life sciences: een innovatieve sector in volle groei

Wist je dat Solid Talent actief is in life sciences? Lees hier wat life sciences precies zijn en welke profielen we zoeken binnen de sector.

Solid Talent werkt samen met bedrijven uit verschillende sectoren zoals de bouw en industrie. Maar wist je dat we daarnaast ook actief zijn in life sciences?

In het najaar van 2019 stonden we bijvoorbeeld nog op het BCF Career Event in Gent, de grootste carrièrebeurs voor life sciences in België. Dé place to be waar schoolverlaters, ervaren talenten en bedrijven uit de sector elkaar ontmoeten.

De life sciences sector groeit en dat heeft ook Solid Talent opgemerkt. Maar wat zijn nu precies life sciences? En welke profielen worden er in de sector gezocht? Je ontdekt het hier!

Life sciences: een groeiende sector

Bedrijven binnen de life sciences houden zich bezig met wetenschappelijk onderzoek van organismen, zowel micro-organismen als planten, dieren en mensen. Binnen de life sciences bestaan verschillende vakgebieden zoals chemie, voeding, pharma, biologie, biotechnologie, milieu, enz.

Maar denk niet te snel aan wetenschappers in witte labojassen in een laboratorium – Life sciences is veel meer dan dat! Het onderzoek is één luik, maar ook zaken als medicijnontwikkeling, verpakkingen voor producten of het ontwerp van medische apparaten komen aan bod.

Life sciences is een dynamische branche met constante vernieuwingen. Tijdens de recente Covid-19 pandemie werd het belang van life sciences en onderzoek naar organismen nog maar eens onderstreept. De sector reageerde dan ook onmiddellijk en zoekt nu naar een remedie tegen het coronavirus.

Wetenschappelijk onderzoek wordt dus steeds belangrijker en bedrijven zijn vaak op zoek naar specifieke expertise waarvoor ze vaak beroep doen op project sourcing.

Gezocht: life sciences profielen

Bij Solid Talent spelen we in op de groei van de life sciences sector. Onze recruiter en accountmanager die zich specialiseren in profielen en bedrijven binnen de life sciences kijken niet alleen naar de skills, opleidingen, ervaring of expertise van een kandidaat. Daarnaast nemen we ook het potentieel en de ambities van de consultant in kwestie onder de loep. Zo zijn we ervan overtuigd dat we altijd de geschikte match vinden tussen bedrijf en talent.

We zoeken binnen de life sciences vooral naar bio-ingenieurs en biomedische ingenieurs, maar evengoed naar profielen die je ook in de industrie terugvindt. Denk bijvoorbeeld aan mechanische-, elektrische of verpakkingsingenieurs.

Het enige verschil met de industrie is dat de focus voor deze profielen meer op validatie, protocollen, documenteren en kennis/ervaring met GMP-regels ligt.

Aan de slag in de life sciences sector?

Ben je op zoek naar een nieuwe of eerste uitdaging en lijkt life sciences wel iets voor jou? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij bespreken graag jouw carrièremogelijkheden bij Solid Talent.

Bekijk ondertussen alvast even onze vacatures in de life sciences. Er zit vast iets tussen voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons