General Services Supervisor, een uitdagende job met veel variatie

Een General Services Supervisor is onmisbaar voor veel bedrijven. Collega Frederic vertelt je alles over zijn uitdagende job met veel variatie. Lees meer!

Een General Services Supervisor is onmisbaar voor veel bedrijven! Hij of zij is niet alleen verantwoordelijk voor veiligheids gerelateerde taken. Als iemand hulp nodig heeft of als er een technisch probleem is, dan staat de General Services Supervisor meteen klaar.

Meer weten? Dankzij Frederic, ervaren General Services Supervisor bij een chemisch bedrijf, kom je te weten wat deze job precies inhoudt.

En wie weet, misschien is een job als General Services Supervisor misschien wel iets voor jou. Lees dus meteen verder!

Dag Frederic, kan je om te beginnen uitleggen wat jouw functie precies inhoudt?

Frederic: “Ik werk als General Services Supervisor bij een van oorsprong Amerikaans chemisch bedrijf in Gent. Dat is mijn officiële titel, maar intern noemen ze mij ook wel eens de ‘Verantwoordelijke van de Algemene Diensten’ of de ‘Werkvoorbereider van de Algemene Diensten’.

De Algemene Diensten maken deel uit van het mechanisch onderhoudsdepartement. Ik hou me bezig met dat deel van het mechanisch onderhoud dat geen piping, constructie of pomptechniek aanbelangt.

Het gaat eerder over een deel facility management en civiele werken, waarbij ik insta voor het onderhoud en herstellingen van gebouwen, infrastructuren en sanitaire voorzieningen. Maar ook veiligheidskritische zaken zoals preventieve controles van brandblussers, ademluchtflessen, nooddouches of herstellingen op het bluswaternet vallen onder mijn verantwoordelijkheid.”

En doe je dat allemaal alleen? Of heb je een team waarmee je samenwerkt?

Frederic: “Als General Services Supervisor heb ik 1 vaste collega die rechtstreeks door mij aangestuurd wordt. Deze medewerker staat in voor allerhande taken waaronder kleine civiele werken, het voorzien van pictogrammen op de juiste plaatsen, kleine sanitaire herstellingen, …

Daarnaast heeft hij ook enkele veiligheids gerelateerde taken zoals de jaarlijkse controle en het hervullen van ademluchttoestellen, de jaarlijkse veiligheidscontrole van de daken, het spoelen van de drinkwaterleidingen, …

Het is mijn taak om mijn collega te ondersteunen en deze werken voor hem voor te bereiden, de communicatie te verzorgen met de desbetreffende afdeling en hem van de nodige vergunningen te voorzien.

Voor alle andere werken doe ik voornamelijk beroep op contractoren die hier niet dagelijks aanwezig zijn, maar op afroep – wanneer je hen nodig hebt dus.”

Voor welke taken doe je dan precies beroep op deze contractoren?

Frederic: “Ik ben verantwoordelijk voor veiligheidszaken zoals de brandblussers, het ondergronds bluswaternet en de nooddouches. Bij defecten aan dit materiaal of deze onderdelen schakel ik de hulp van een contractor in. Ik maak zowel intern als met de contractor de nodige afspraken, bereid de werkzaamheden voor en volg de uitvoering op.

Daarnaast volg ik contractoren ook op bij de uitvoering van terugkerende werken. Zo worden onze magazijnen, een 10-tal in totaal, wekelijks machinaal gepoetst. Om de 2 maanden organiseren we een controleronde van de lokaasdozen en om de 3 maanden voert een gespecialiseerde firma een grondige cleaning door van de sanitaire voorzieningen.

Jaarlijks controleren en herstellen we ook de poorten en omheiningen op de site en zorgen we ervoor dat de septische putten tijdig gereinigd worden net als de putten van de weegbruggen.”

Interessant! Wat vind je nu het leukste aan je job?

Frederic: “Ik haal er veel voldoening uit wanneer ik mensen kan helpen en in de functie van General Services Supervisor is er bijna altijd iemand die hulp nodig heeft.

Daarnaast bestaat mijn job uit een grote variatie van taken en verantwoordelijkheden. Hier moet je mee om kunnen gaan, maar ik vind net dat de inhoud van mijn job daardoor boeiend blijft. De dagen en weken vliegen hier voorbij.”

Last but not least, wat vind je van Solid Talent als werkgever?

Frederic: “Toen ik op zoek ging naar een job, was mijn huidige functie de tweede waarvoor ik solliciteerde en bij Solid Talent voelde ik meteen een klik. Ik vind dat Solid Talent heel goed aanvoelt welke functie bij wie past. Dat gevoel heb ik ook bij andere Solid-collega’s hier op de site. Iedereen lijkt hier echt op zijn plaats te zitten en ik ben er dan ook zeker van dat wij een meerwaarde zijn voor het bedrijf waarvoor we werken.

Bij Solid Talent ben je niet zomaar een nummer. Je wordt op een zeer persoonlijke manier benaderd en behandeld. Als je toe bent aan een nieuwe uitdaging bijvoorbeeld, kan je dit in alle sereniteit aangeven en Solid Talent gaat vervolgens op zoek naar iets nieuws voor jou. Dat geeft een gevoel van vrijheid, want je kan bij dezelfde werkgever blijven, maar krijgt een verscheidenheid aan uitdagingen voorgeschoteld.

Bedankt voor het gesprek Frederic. Wij wensen je nog heel veel succes met je volgende projecten!

Ook aan de slag bij Solid Talent?

Ben jij op zoek naar een leuke (nieuwe) uitdaging en hou je net als Frederic van variatie in je job? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een eerste kennismakingsgesprek.

Op zoek naar een job als supervisor of iets soortgelijks? Kijk dan eens tussen onze vacatures en misschien begin je morgen aan een nieuwe, boeiende carrière bij Solid Talent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons