Tijd besparen bij je turnaround? Vermijd deze veelgemaakte fouten.

Staat er een turnaround op de planning? Door enkele veelgemaakte fouten te vermijden kun je tijd besparen en binnen je budget blijven. Ontdek ze hier!

Er is meestal weinig tijd voor de uitvoering van een turnaround of stilstand van je installaties. Als bedrijf wil je namelijk zo snel mogelijk terug opstarten en produceren. Dat betekent dat er ook weinig ruimte is om fouten te maken.

Een volledig foutloos project is meestal niet realistisch, maar door op deze veelgemaakte fouten te letten kun je heel wat tijd besparen en makkelijker binnen je budget blijven.

Benieuwd welke fouten je zeker moet vermijden bij een turnaround? Lees dan snel verder!

 

1.      Te lang wachten met je turnaround

Eerlijk is eerlijk: een turnaround is voor de meeste bedrijven niet het meest plezierige project. Zo’n onderhoudsstop heeft een grote impact: als de installaties stilliggen, kan er immers niet geproduceerd worden. Daardoor komen er tijdelijk geen inkomsten binnen. Bovendien komen bij de werkzaamheden zelf vaak flinke kosten kijken. 

Daarom stellen veel bedrijven een turnaround vaak uit. Begrijpelijk, maar toch wacht je best niet te lang. De voordelen van een turnaround zijn namelijk groter dan de kosten. Meer weten? Lees hier waarom je je onderhoudsstop best niet te lang uitstelt.

2.      Halsoverkop aan je onderhoudsstop beginnen

Kies je toch om je turnaround uit te stellen? Dan zal je snel merken dat tijd je grootste vijand wordt. De termijn van je wettelijk verplichte controle verloopt bijvoorbeeld binnenkort. Of een concurrent kan hetzelfde product aan een veel lagere prijs produceren dankzij een geoptimaliseerde productielijn. Of erger: je machines geven er de brui aan waardoor je productielijn plots stilvalt. 

Als je pas op zo’n moment begint na te denken over je turnaround, is de kans groot dat je project door tijdsnood niet voldoende voorbereid zal zijn of dat de juiste experts niet beschikbaar zullen zijn. Daardoor zal je installatie waarschijnlijk langer stilliggen, wat tijd en geld kost.

3.      Te weinig aandacht besteden aan de voorbereiding

We hoeven je niet meer te vertellen dat een turnaround een grootschalig project is dat veel geld kost. Wanneer jouw installaties en machines straks stilliggen, wil je vast dat de onderhoudswerken snel achter de rug zijn zodat je de productie zo snel mogelijk terug kan opstarten.

Daarom is de voorbereiding zowat het belangrijkste onderdeel van je turnaround. Als expert in turnaround management weten we dat bij Solid als geen ander. De voorbereiding van de turnaround bij Zeeland Refinery heeft bijvoorbeeld maar liefst 2 jaar geduurd, terwijl we voor de werkzaamheden zelf slechts 4 weken nodig hadden.

4.      Je projectteam is niet op elkaar ingespeeld

Bij de uitvoering van een turnaround valt er geen tijd te verliezen. Daarom moeten de experts die straks aan je machines gaan sleutelen volledig op de hoogte zijn van wat hen te doen staat. Net daarom is die voorbereiding zo belangrijk. 

Maar een team dat volledig op elkaar is ingespeeld is minstens even essentieel. Er is namelijk geen tijd voor lange briefings, verslagen of andere administratieve rompslomp. Je hebt dus een team van experts die elkaar kennen en regelmatig samenwerken aan soortgelijke projecten nodig. Collega’s die elkaar begrijpen met weinig woorden en zo de communicatie stroomlijnen. Een team dat ervaring en expertise uit vorige projecten kan inzetten en zo het verschil kan maken.

 

Hoe kan ik deze veelgemaakte fouten vermijden?

Je hoort het: een turnaround regel je niet zomaar in 1-2-3. Ook al wil je er zo snel mogelijk vanaf zijn, toch is het belangrijk dat je er je tijd voor neemt. Of het uitbesteedt aan een expert, dat kan ook!  Solid Talent heeft al heel wat ervaring in turnaround management opgebouwd. Daardoor weten we dat elk project uniek is en een andere aanpak vereist. Toch zien we bij elk project vaste patronen terugkeren, waardoor we onze expertise in een stappenplan konden gieten. Met deze houvast gaan we aan de slag voor jouw onderhoudsstop. 

Als expert in turnaround management nemen we jouw turnaround in handen. Van studiefase en voorbereiding tot uitvoering en oplevering. Wij zorgen voor een realistische en duidelijke planning en een team dat volledig op elkaar is ingespeeld. Zo zorgen we in een stressvolle periode voor rust, duidelijkheid en een gestroomlijnd project.

 

Wil jij samen aan de slag gaan?

Wil jij deze veelgemaakte fouten vermijden en samen aan de slag gaan? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons