Schoolverlater? Lees hier de getuigenis van Ruben bij Solid Talent

Ben jij een schoolverlater en op zoek naar een eerste job? Lees hier de getuigenis van Ruben en ontdek waarom jij voor Solid Talent moet kiezen.

Proficiat! Je hebt na lang en hard werken eindelijk je diploma op zak. Tijd om (voorlopig?) afscheid te nemen van de schoolbanken en aan het echte werk te beginnen.

Maar hoe begin je aan die zoektocht naar een eerste job? Zo veel verschillende vacatures en zo veel verschillende bedrijven die op zoek zijn naar collega’s.

Om je op weg te zetten, laten we collega Ruben aan het woord. Nog niet zo lang geleden was hij een schoolverlater die op zoek was naar een eerste job. Lees hieronder zijn verhaal.

 

Schoolverlater? Lees hier de getuigenis van Ruben bij Solid Talent

 

Dag Ruben begin eens bij het begin: hoe ben je bij Solid terechtgekomen?

Ruben: Vlak na mijn studies heb ik me ingeschreven bij de VDAB. Dat is wettelijk verplicht als je in Vlaanderen woont en werk zoekt. Tijdens mijn zoektocht naar een eerste job kwam ik in hun databank een vacature tegen die me wel aansprak. Het bleek om een vacature van Solid Talent te gaan.

En dan heb je meteen je kans gewaagd?

Ruben: Klopt! Ik heb een zeer aangenaam eerste gesprek gehad met Solid. Solid was het enige consultancy bedrijf dat mij vanaf de eerste minuut een geruststellend en aangenaam gevoel gaf.

Er werd duidelijk interesse getoond in mij en er werd goed gecommuniceerd over de vacatures waarvoor ik in aanmerking kwam. Zo was er een openstaande vacature bij Pfizer die me wel interessant leek als eerste job. Solid Talent heeft me ondersteund en goede tips gegeven voor mijn sollicitatiegesprek bij Pfizer.

En? Heb je de job gekregen?

Ruben: Ja hoor! Vandaag kan ik met trots zeggen dat ik al anderhalve maand aan de slag ben als Shift Project Engineer Covid bij Pfizer. Ik werk in shiften (nacht- late en vroege shift) en voorlopig valt dat goed te combineren met mijn privéleven.

De onboarding bij Pfizer duurde twee dagen. Tijdens deze dagen kregen we uitleg over zaken als GMP (Good Manufacturing Practice) e.d. De eerste dagen en weken hier waren spannend en over het algemeen heel overweldigend. Ik herinner me nog goed hoe hard ik onder de indruk was van hoe groot het hier eigenlijk is. Ik was vanaf het begin zeer gemotiveerd om eindelijk aan de slag te gaan bij mijn eerste job en nieuwe mensen te leren kennen.

Wat vind jij de grootste meerwaarde van Solid voor een schoolverlater?

Ruben: Solid heeft mijn zoektocht naar een eerste job in een enorm aanbod aan vacatures vergemakkelijkt. Ik kreeg specifieke vacatures van verschillende bedrijven doorgestuurd die passen bij mijn profiel als industrieel ingenieur in de biochemie.

Er werd echt gekeken naar wat bij mij zou passen. Bovendien kreeg ik tips en advies op maat voor een geslaagd sollicitatiegesprek. Ook niet onbelangrijk!

Hoe verloopt het contact met Solid nu je aan de slag bent?

Ruben: Het contact met Solid loopt heel goed. Ik kan de Support Officer of de People Expert van Solid altijd bereiken als ik vragen heb. Ik kan hen mailen, bellen of een berichtje sturen via Whatsapp, wanneer ik maar wil. En er wordt altijd met veel enthousiasme geantwoord.

Zij tonen zelf ook veel interesse in mij en vragen regelmatig hoe het met me gaat op mijn werk. Zo hebben ze bijvoorbeeld een berichtje gestuurd nadat ik mijn VCA-examen heb afgelegd. Heel leuk!

Heb je tips voor schoolverlaters?

Ruben: Blijf rustig in de zoektocht naar je eerste job. Geniet eerst nog wat van de vakantie, die heb je verdiend, en gebruik die tijd om op je gemak uit te zoeken wat je wil doen met je carrière. Neem een kijkje op verschillende sites naar de vacatures die je interesseren.

Wat vooral belangrijk is: zoek naar een job of een bedrijf waar je je goed bij voelt.

Dat is mooi advies, Ruben. Om af te sluiten: wat zijn jouw ambities voor de toekomst?

Ruben: Voorlopig heb ik nog geen concrete plannen of verwachtingen voor de toekomst. Ik ben dan ook nog maar net bezig, dus ik moet nog veel leren hier bij Pfizer. Ik hoop vooral mijn kennis te verruimen en meer werkervaring op te doen. Zo kan ik op termijn misschien doorgroeien naar andere functies.

In mijn zoektocht naar mijn eerste job wou ik vooral iets doen dat te maken had met waterzuivering. Jammer genoeg waren er toen geen vacatures binnen mijn interesseveld. Misschien vindt Solid in de toekomst alsnog een project in de waterzuivering voor mij. Wie weet!

Wij zijn heel benieuwd naar wat de toekomst voor jou in petto heeft, Ruben! Bedankt voor dit gesprek.

 

Ben jij een schoolverlater die op zoek is naar een eerste job?

Kom je net van de schoolbanken en ben je op zoek naar een eerste job? Vind je het aanbod aan vacatures en werkgevers allemaal een beetje overweldigend?

Dan kan je rekenen op Solid Talent, want net zoals bij Ruben vinden wij graag een job op maat voor jou. Neem alvast een kijkje tussen onze vacatures en aarzel niet om ons te contacteren voor een eerste kennismakingsgesprek. Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons