Solid Talent trapt mee tegen kanker

Op donderdag 30 mei staat het team van Solid Talent aan de start van een sportief hemelvaartweekend.

Op donderdag 30 mei staat het team van Solid Talent aan de start van een sportief hemelvaartweekend. Met het hart op de juiste plaats en getrainde benen op de pedalen trappen onze sportievelingen vier dagen lang tegen kanker om zo 1000 kilometer te halen. Dit om het initiatief van Kom op tegen Kanker te steunen.

Solid-talent-trapt-tegen-kanker

In acht etappes van 125 kilometer – twee etappes per dag dus – rijden onze deelnemers dwars door België. Naar aanleiding van de tiende verjaardag van de actie, biedt Kom op tegen Kanker dit jaar bovendien een internationale uitdaging aan: onze collega’s Stijn en Frank  zullen in vier dagen vanuit Lyon via Dijon helemaal naar België rijden. De nationale en internationale teams komen zondag ongeveer samen over de meet in Mechelen.

1000 kilometer? Da’s niet niks! Wij waren dan ook erg benieuwd naar de drijfveren van onze collega’s. Wat brengt hen op de fiets en wat zal hen motiveren om de eindmeet te halen? Ook nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Waarom wij Kom op tegen Kanker steunen


Stijn, CEO
: “Ik doe mee uit persoonlijke motivatie en maatschappelijk oogpunt omdat ik iets wil bijdragen aan onze samenleving. Niet alleen als bedrijf met Solid Talent, maar ook als individu geeft het een goed gevoel om een persoonlijke en fysieke bijdrage te kunnen leveren aan een goed doel.

Kanker is een ziekte die vandaag de dag overal en vooral onverwachts de kop kan opsteken. Ook in mijn naaste kring van familie en vrienden werden we jammer genoeg al getroffen. De diagnose komt echt wel hard aan, zowel bij de patiënt als in zijn of haar omgeving.”

Waar ik vooral naar uitkijk? Het moment waarop ik zondagnamiddag na 1000 kilometer in Mechelen over de eindstreep zal fietsen. Dat zal sowieso een heel emotioneel moment zijn, maar omdat ik dit jaar het parcours volledig zelf afleg, zal de ontlading extra groot worden.”

Solid-talent-kom-op-tegen-kanker-fiets

Ronny, Constructie Supervisor Piping: “Ik sta te popelen om donderdag mee aan de start te staan van deze mooie actie. Ik wil graag mijn steentje bijdragen en kankerpatiënten een hart onder de riem steken. Ik kijk ernaar uit om onderweg gelukkige mensen tegen te komen en samen met de andere renners veilig de eindmeet te halen.”

Michiel, Site Manager: “Iedereen kent wel iemand die momenteel vecht tegen kanker, de ziekte heeft overwonnen of jammer genoeg de strijd heeft verloren. Ik doe mee om deze mensen te steunen. Ik kijk dan ook uit naar de verhalen en onderlinge gesprekken tussen de fietsers in het peloton.”

Rob, Werkvoorbereider E&I: “Ik wil iedereen een hart onder de riem steken. Onze familie werd recent namelijk ook met kanker geconfronteerd. Dus wanneer de supporters langs het parcours in hun handen klappen, geeft me dit een extra goed gevoel. Ook de aankomst is iedere keer weer een speciaal moment.”

Egon, IWT’er: “Ik ben zelf 7 jaar geleden mijn vader verloren aan kanker en in mijn nabije omgeving zie ik dat nog veel mensen getroffen worden door deze verschrikkelijke ziekte. Daarom draag ik met veel plezier een centje bij en span ik me ook lichamelijk in voor het goede doel.

Dit jaar rij ik twee etappes mee: Ik start op donderdag met een rit van Zedelgem naar Mechelen. De dag erna rij ik vanuit Diest mee in een sneller peloton. Vooral deze uitdaging zie ik zeker zitten!”

Kom-op-tegen-kannker-solid-talent


Frank, Project Planner / Coördinator:
 “10 Jaar geleden reed ik voor de eerste keer de 1000 kilometer mee als solofietser om een overleden vriend te eren. Omdat het dit jaar de tiende editie is, wou ik de uitdaging opnieuw aangaan. Kanker is een vreselijke ziekte die de laatste jaren meer en meer de kop opsteekt.

In Lyon staan de solorenners nog met knikkende knieën aan de start. Het mooie aan het internationale peloton is dat de komende vier dagen voor velen zowel een fysieke als mentale uitdaging zullen zijn. Samen als groep gaan we deze weg/rit tot een goed einde brengen. Daarom denk ik dat de finish op de markt in Mechelen me een speciaal gevoel zal bezorgen.”

Blijf op de hoogte!

Wij hebben nu al eindeloos veel respect voor onze deelnemers en zullen hen de komende dagen fel aanmoedigen. We wensen hen veel succes en veel plezier toe. Meer informatie over hun ervaringen volgt snel. Stay tuned!

Meer weten? Alle info vind je op de website van Kom op tegen Kanker.

Wil je onze collega’s volgen? Houd dan de volgende dagen zeker onze Facebookpagina in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons