Dit was de 1000 km van Solid Talent voor Kom op tegen Kanker

De “1000 km” voor Kom op tegen Kanker was - voor de 10de keer op rij - een groot succes. Deze fietstocht voor het goede doel bracht dit jaar maar liefst 5,7 miljoen euro op.

De “1000 km” voor Kom op tegen Kanker was  – voor de 10de keer op rij – een groot succes. Deze fietstocht voor het goede doel bracht dit jaar maar liefst 5,7 miljoen euro op. Een recordbedrag!

Ook ons team heeft tijdens dit hemelvaartweekend alles gegeven en een fantastische sportieve prestatie neergezet. Een overwinning die we graag willen opdragen aan een van onze geliefde collega’s, die uitgerekend deze week is gestart met haar eerste chemokuur. We wensen haar bijzonder veel sterkte.

We beseffen des te meer waarom onze deelname zo belangrijk was… Ben jij benieuwd naar hoe ons team deze 1000 km heeft ervaren? Lees dan snel verder!

Van Lyon naar Mechelen: een internationale uitdaging

Collega’s Stijn en Frank hebben een prachtig internationaal avontuur achter de rug. Samen met het internationale peloton van Kom op tegen Kanker reden ze van Lyon naar Mechelen:

Stijn, CEO Solid: “Mede dankzij de prachtige landschappen in Frankrijk was de rit van Lyon naar Mechelen heel uniek. Ons peloton hing zeer goed aan elkaar en ik heb veel nieuwe mensen leren kennen. Wat dit initiatief van Kom op tegen Kanker zo bijzonder maakt is dat iedereen een verhaal heeft, vaak heel emotioneel en pijnlijk.

Het moment waarop we na 875 kilometer de grens overstaken in Doornik vond ik heel bijzonder. Tijdens onze middagpauze in Oudenaarde werden we ook aangemoedigd door een enthousiast publiek van supporters, wat heel leuk was. Het absolute hoogtepunt van dit avontuur was de eindstreep halen in Mechelen met mijn familie, collega’s en vrienden langs de zijlijn.”

“We gaven elkaar soms – vaak letterlijk – een duwtje in de rug”

Frank, Project Planner / Coördinator: “Alle ritten waren fantastisch: prachtige uitzichten en een uitdagend parcours qua afstand, hoogtemeters en temperatuur. Elke dag met dezelfde renners een peloton vormen, dat schept een speciale band. Wanneer enkele deelnemers het tijdens de beklimmingen bijvoorbeeld moeilijk kregen, gaven de sterkere profielen hen – letterlijk – een extra duwtje in de rug. Zo haalden we ’s avonds met een goed gevoel samen de eindmeet.

De afgelopen vier dagen heb ik vaak kippenvel gekregen door de verhalen van andere renners. Het oneindige respect dat iedereen voor elkaar had, was gewoonweg prachtig. Met z’n allen de eindmeet halen na 1001.5 kilometer was zo bijzonder en gaf me toch wel een speciaal gevoel.”

Fietsen voor het goede doel in eigen land

Ook in eigen land hebben onze collega’s heel wat kilometers afgelegd. Prachtige landschappen, stevige kuitenbijters en zelfs een valpartij. Het kwam allemaal aan bod:

Michiel, Site Manager: “Dankzij het grote samenhorigheidsgevoel vond ik de rit heel aangenaam. Mijn vriendin en een goede vriend hebben ons parcours helemaal gevolgd om te supporteren langs de zijlijn. De aankomst en het afsluitend etentje op zondag maakten het weekend helemaal af.”

Katrien, Project Engineer Civil Works: “Ik stond mee aan de start van de eerste rit. Altijd spannend om als eerste te beginnen. De rit naar Antwerpen was zeer mooi en afwisselend. Zoveel mensen die ermee bezig zijn, zich inzetten, elkaar steunen en anderen onderweg duwen, … heerlijk!

In de aanloop naar en tijdens het evenement voelde je de betrokkenheid en activiteit in onze WhatsApp groep stijgen, wat super motiverend werkt. Vier dagen lang heb ik weer helemaal meegeleefd met alle fietsers die de uitdaging zijn aangegaan. De aankomst van Frank en Stijn moet toch wel een van de mooiste momenten van het weekend geweest zijn. Echt chapeau!”

Ronny, Constructie Supervisor Piping: “De rit begon meteen stevig. In het eerste uur reden we gemiddeld 32.7 km/u met wind op kop. Omdat we aan een vrij stevig tempo doorduwden, was dit toch wel afzien.

Na 90 kilometer ging iemand zwaar in de remmen. Dit veroorzaakte zo een valpartij met drie andere renners waaronder collega Wesley van Solid Talent! Gelukkig was de schade niet al te groot, maar nu moesten we wel aan 46 km/u een gat dichtrijden. De aankomst in Mechelen met massa’s supporters gaf me echt een kippenvelmomentje. Zeker voor herhaling vatbaar dus!”

Wesley, Lasser: “Ik vond de rit, met een gemiddelde snelheid van 32.7 km/u, redelijk zwaar. Bovendien ben ik tijdens een valpartij over de kop gegaan. Als bij wonder kwam ik er zonder kleerscheuren vanaf en was ook mijn fiets nog in orde. Al bij al was het een mooie ervaring. Zeker de aankomst waar de mensen ons stonden toe te juichen was heel uniek.”

Egon, IWT’er: “Vergeleken met vorig jaar was deze editie van de 1000 kilometer een groot verschil voor mij: enkele kilo’s lichter, een eigen fiets en meer getraind. Toch waren mijn ritten op vrijdag- en zaterdagnamiddag een hele ervaring. Vooral zaterdag was het puffen geblazen tegen een snelheid van 30 km/u in het peloton.

Toen we op vrijdagmiddag van Zedelgem naar Mechelen reden, hadden we zelf supporters mee die we onderweg tegenkwamen. In Hansbeke stond zelfs heel het dorp vol met fans en supporters van deelnemende renners. Resultaat: heel veel gejuich, applaus en hier en daar een jolige, luide supporter die al wat verkoeling zocht in het gerstenat.”

Marc, Lead Commissioning: “Omdat ik het voorbije jaar niet zoveel getraind heb, was deze deelname voor mij de moeilijkste. Bovendien ben ik enkele dagen geleden weer een jaartje ouder geworden en de 60 komt nu wel heel dichtbij. Een rit van 125 kilometer met een maximum gemeten snelheid van 48 km/u, dat voel je dan wel. Binnenrijden op de locatie in Schaffen, de ontvangst en het applaus bij aankomst zorgden voor het mooiste moment.”

Tom, Bouwkundig Coördinator: “Samen met collega Kristof reed ik mee van Mechelen naar Zedelgem. Het vertrek in Mechelen was heftig. Hoewel ons peloton gemiddeld 30 km/u zou rijden, haalden we na vertrek gemakkelijk snelheden van 40 km/u. Iedereen wou graag vooraan rijden. Gelukkig ben ik erin geslaagd om mee in de kopgroep te eindigen.

Over het algemeen heb ik genoten van de rit. Een prachtige omgeving met steun van supporters en de sirenes van de plaatselijke brandweer op de achtergrond. De aankomst in Zedelgem was veruit het mooiste moment. De supporters vormden een lange ketting tot aan de finish, wat toch wel voor extra voldoening zorgde.”

Florent, Werkvoorbereider Piping & Mechanical: “Zoals elk jaar stippelde Kom op tegen Kanker een fijne rit uit door ons mooie landje. Toch kwamen we onderweg een paar pittige kuitenbijters tegen die bij temperaturen van +30°C best zwaar waren.

Ik wil Solid Talent bedanken om elk jaar weer deel te nemen aan dit event. De voorbereidingen, de acties om geld in te zamelen, de groeiende vriendschappen tussen renners en partners, de motiverende berichtjes en foto’s in de WhatsApp groep en natuurlijk de fantastische afsluiter in Mechelen maken van dit event een ervaring om nooit te vergeten.”

Blijf op de hoogte!

Wij willen al onze teams nogmaals feliciteren met hun knappe prestaties. Wil je ook graag je steentje bijdragen aan Kom op tegen Kanker? Bezoek dan zeker de website en ontdek hoe jij kan helpen!

Vond je onze fietstocht voor het goede doel inspirerend en wil je op de hoogte blijven van onze volgende acties? Hou onze blog dan zeker in de gaten en volg ons op Facebook en LinkedIn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons