Heb jij de 5 eigenschappen van een goede werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider heb je een uitdagende job met veel afwisseling en verantwoordelijkheden. Echt iets voor mensen met een brede technische kennis en goede sociale vaardigheden.
Als werkvoorbereider heb je een uitdagende job met veel afwisseling en verantwoordelijkheden. Echt iets voor mensen met een brede technische kennis en goede sociale vaardigheden. Wij vroegen onze werkvoorbereiders naar de typische eigenschappen die ze elke dag nodig hebben. Daar kwam een lijst met 5 interessante kenmerken uit! Heb jij de 5 eigenschappen van een goede werkvoorbereider? Ontdek het hieronder, solliciteer meteen en start binnenkort als werkvoorbereider bij Solid Talent.

5 eigenschappen van een goede werkvoorbereider

1. Heb jij een brede technische basiskennis?

Wil je aan de slag als werkvoorbereider? Dan beschik je best al over een brede technische basiskennis. Werkdocumenten zoals technische fiches, scope-lijsten of specificaties hebben geen geheimen voor jou en vaktermen zoals SAP & Roser staan standaard in jouw woordenboek. Klinkt dit allemaal bekend in de oren? Top! Klinkt dit als Chinees voor jou? Geen probleem, want als je omringd wordt door een goed team (zoals bij Solid Talent) dan kun je snel bijleren. Dat brengt ons meteen bij de tweede eigenschap van een goede werkvoorbereider…

2. Ben jij een eeuwige student?

Technische basiskennis is een vereiste, maar leergierigheid en nieuwsgierigheid zijn voor een werkvoorbereider minstens even belangrijk! Als werkvoorbereider kom je dagelijks in verrassende situaties terecht. Geen enkele dag is dezelfde en er is altijd veel afwisseling tussen de verschillende projecten en de lopende taken voor deze projecten. Je komt ook elke dag met diverse profielen in contact die je allemaal op hun eigen manier iets zullen bijleren. Een ideale job dus om jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen! Leun je graag achterover? Dan moet je geen werkvoorbereider worden. Leer je graag elke dag bij? Lees dan snel verder!

3. Ben jij een leidersfiguur met sterke sociale vaardigheden?

Als werkvoorbereider ben je de centrale schakel tussen verschillende partijen die betrokken zijn bij hetzelfde project: opdrachtgevers, leveranciers, architecten, ingenieurs… Je moet de rol (en de verantwoordelijkheid) van leider durven opnemen om alle betrokken partijen goed te coördineren. De functie van werkvoorbereider vereist dus zeker ook sterke sociale vaardigheden, want zonder heldere communicatie en een gezonde dosis inlevingsvermogen komt het niet goed!

4. Ben jij een onpartijdige bemiddelaar?

Als werkvoorbereider moet je elke dag de belangen van verschillende partijen en profielen met elkaar verzoenen. Iedereen levert een eigen bijdrage aan het project, maar soms lopen de zaken anders dan verwacht. Dat kan al eens voor frustraties zorgen. Aan jou om de kerk in het midden te houden en te schipperen tussen de verschillende partijen! Kun jij je woorden wikken en wegen en kun jij luisteren, filteren, sturen en de juiste informatie naar de juiste partijen doorspelen? Vind jij altijd een oplossing die werkt voor alle partijen? Read on!

5. Ben jij een organisatietalent?

Een werkvoorbereider is verantwoordelijk voor zijn toegewezen project. Je moet dus georganiseerd werken en je aandacht nauwkeurig verdelen tussen de verschillende opdrachten. Het is jouw taak om alle zaken up to date in kaart te brengen. Hiervoor moet je elke dag zowel je klanten als leveranciers van dichtbij opvolgen. Dit wil zeggen: duidelijk communiceren over wat er precies moet gebeuren en wanneer. Zo kan, op basis van jouw input, de planning aangepast worden om alles op tijd af te leveren.

Heb jij de eigenschappen van een goede werkvoorbereider?

Herken jij deze kwaliteiten bij jezelf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bekijk hier onze vacatures voor werkvoorbereider (en onze andere vacatures) en solliciteer vandaag nog. Graag tot snel! P.S. Heb je nog aanvullende vragen over de functie van werkvoorbereider of je carrièremogelijkheden bij Solid Talent? Wij staan voor je klaar via mail of via telefoon op 0032 3 540 55 40.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons