Een dag uit het leven van een Site Supervisor

Site Supervisor? Dat is een uitdagende job met veel verantwoordelijkheden en een bijzonder divers takenpakket. Elke dag is anders!

Site Supervisor? Dat is een uitdagende job met veel verantwoordelijkheden en een bijzonder divers takenpakket. Elke dag is anders!

Heb je een technische achtergrond, ben je stressbestendig, kun je goed communiceren en wil je een volgende stap in je carrière zetten? Dan is een job als Site Supervisor misschien wel iets voor jou!

Om je een goed beeld te geven van de job, vroegen we onze collega Jordy – een ervaren Site Supervisor bij Solid Talent – om ons door zijn werkdag te gidsen. Een boeiende ervaring!

Een dag uit het leven van Site Supervisor Jordy

6.05 uur – 8.00 uur: kickstarten met koffie

De wekker gaat om 6.05 uur. Na een frisse douche en een gezond maar stevig ontbijt, vertrek ik een half uur later met de auto naar mijn werk.

Daar drink ik samen met de andere vroege collega’s mijn eerste kop koffie. Zo wordt de dag meteen goed ingezet!

8.00 uur – 8.20 uur: minutes of meeting

Zodra mijn computer is opgestart en mijn batterijen zijn opgeladen ga ik door mijn inbox en scan ik mijn mails op belangrijke updates.

Om 8.00 uur stipt bespreken we samen met de onderaannemers het verloop van de dag tijdens de ‘minutes of meeting’.

Het is altijd belangrijk om even goed af te stemmen zodat de planning voor iedereen duidelijk is. Zo kunnen we efficiënt en doelgericht werken en zo ontstaan er geen misverstanden.

8.20 uur – 9.00 uur: sounds like a plan

Vanaf 8.20 uur vertrekken we samen met de contractor naar de projectsite. Daar bekijken we de stand van zaken en gaan we na of de planning loopt zoals voorzien.

Uiteraard schenken we daarbij ook extra aandacht aan de veiligheid van de verschillende werkprocessen.

Om 9.00 uur bespreken we bij een tweede kop koffie hoe we de uitdagingen van de dag zullen aanpakken. We passen de planning aan indien nodig.

9.00 uur – 12.00 uur: controle en herberekening

Tussen 9.00 uur en 12.00 uur bestudeer ik voornamelijk de Europese normen en technische bestekken. Dit om problemen in de toekomst te voorkomen.

Concreet herbereken ik specifieke formules en kijk ik tekeningen na om ervoor te zorgen dat er niets fout kan lopen. Ook alles wat te maken heeft met kwaliteit, laswerk, ‘traceability’ en NDO passeert de revue.

12.30 uur – 16.05 uur: inspectie en bijstelling van de planning

Na een welverdiend middagmaal word ik elke dag om 12.30 uur bij onze verantwoordelijke van de onderaannemer verwacht om het verloop van de voormiddag te bespreken.

Om 13.00 uur plannen we samen een ronde in om zaken zoals veiligheid, laswerken, metingen… te inspecteren op de projectsite. Dit kan al snel enkele uren duren.

Op basis van onze inspectieronde en onze bevindingen kunnen we de planning voor de volgende dag aanpassen. Om 16.05 uur trek ik mijn gewone kleren weer aan en rijd ik terug naar huis.

Site Supervisor: elke dag is anders

Eerlijk? Dit is hoe een typische werkdag er voor mij uit kan zien, want mijn job als Site Supervisor verschilt echt van dag tot dag. Zo plannen we bijvoorbeeld één keer per week een opvolgvergadering in om de stand van zaken te bespreken.

Het kan ook gebeuren dat we van 8.00 uur ’s morgens tot 16.00 uur aan één stuk door vergaderen. Daarom moet je als Site Supervisor ook stressbestendig zijn. Houd je van snel schakelen en veel variatie? Top! Houd je daar niet van? Dan kan je beter een andere job kiezen.

Elke dag is anders, soms moet ik naar het buitenland voor inspecties. Dan geniet ik na een zware dag ook graag wat van de zon, lekker eten, een glaasje wijn en de mooie streek. Het aangename aan het nuttige koppelen heet dat dan!

Geïnteresseerd in een job als Site Supervisor?

Wat vond je van Jordy’s werkdag? Wil je ook aan de slag als Site Supervisor? Bekijk hier onze vacatures en solliciteer vandaag nog!

Heb je verdere vragen over de functie van Site Supervisor of jouw carrièremogelijkheden bij Solid Talent? Aarzel niet om ons te contacteren. We helpen je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons