Op naar een milieubewustere wereld: hybride wagens voor Solid Talent

Solid Talent maakt graag het verschil, ook voor het milieu! Gezien de huidige klimaatproblematiek bekijken we als bedrijf graag hoe we onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen.

solid-talent-cover_eco_wagens_0

Solid Talent maakt graag het verschil, ook voor het milieu! Gezien de huidige klimaatproblematiek bekijken we als bedrijf graag hoe we onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Daarom organiseerde Solid Talent dit voorjaar een ECO-week.

Tijdens de ECO-week deelde Solid Talent niet alleen tips en tricks voor het dagelijks leven die bijdragen aan een betere leefwereld. Daarbij plaatsten we ook een divers aanbod aan milieuvriendelijke wagens in de kijker. En dat aanbod viel behoorlijk in de smaak, want na een proefrit waren heel wat consultants wel te vinden voor een hybride wagen.

Fast Forward naar 14 september: samen met Lexus Antwerpen onthulde Solid Talent zeven nieuwe hybride bedrijfswagens. Een volgende stap naar een milieubewustere wereld. Benieuwd welke inspanningen Solid Talent nog levert voor het milieu? Je leest het hier!  

Solid denkt aan de toekomst

De ECO-week van Solid Talent stond volledig in het teken van de ecologische voetafdruk: we deelden 10 ecologische geboden, tips en tricks voor thuis en op het werk én we lieten consultants kennismaken met ‘groene verplaatsingen’ zoals elektrische fietsen en milieuvriendelijke wagens.

Maar het gaat verder: in de kantoren in Antwerpen, Gent en Breda werden laadpunten geïnstalleerd voor werknemers en bezoekers die met een oplaadbare wagen rijden. Eind vorig jaar lanceerde Solid Talent een fietsplan. We voorzien sindsdien de optie om te kiezen voor een kleinere wagen zodat we met het verschil in kostprijs een nieuwe (elektrische) fiets kunnen aankopen.

Verder voerde Solid Talent enkele kleinere aanpassingen door die het verschil kunnen maken voor onze ecologische voetafdruk. Plastic tassen werden bijvoorbeeld vervangen door herbruikbare stoffen exemplaren, printen kan alleen in zwart-wit op dubbelzijdig papier en er is opvallend meer groen op kantoor.

Alleen maar voordelen

Bij Solid Talent denken we dus na over onze impact op het klimaat en hoe we als bedrijf een verschil kunnen maken. Met een wagenpark van meer dan 100 auto’s voor de deur is kiezen voor modellen met een lagere CO-uitstoot al een eerste goede manier om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Solid Talent verkiest automerken zoals Lexus met een mooi aanbod aan hybride, en bij uitbreiding ook elektrische, wagens. Naast de ecologische bijdrage die we hier als bedrijf leveren, krijgen onze werknemers ook heel wat fiscale voordelen voor hun hybride bedrijfswagen.

Eerste kennismaking met hybride

Op 14 september onthulde Solid Talent samen met Lexus zeven nieuwe hybride wagens. Consultants Manu, Ilse en Ruben waren erbij en vertellen graag over de eerste ontmoeting met hun nieuwe aanwinst!

De consultants waren onder de indruk van de zeven gloednieuwe hybride wagens die op de parking van Lexus Antwerpen stonden te blinken. Collega Ilse: “Je voelt je zoals een kind dat een nieuw stuk speelgoed krijgt.”

Manu en Ruben waren vooral onder de indruk van de look en het luxueuze design van de auto’s. “Hoe zou het zijn om met zo’n hybride wagen te rijden?”, vroeg Manu zich af. Ook Ruben had nooit eerder met een hybride auto gereden: “Wanneer je de wagen start, hoor je gewoonweg niets. Volledig geluidloos rijden, voelt heel vreemd in het begin, maar het heeft wel z’n voordelen: in de Lexus kan ik handsfree bellen zonder te moeten schreeuwen en niemand heeft door dat ik in de wagen zit! Wat een verschil!”

Over schakelen

Ilse, Manu en Ruben zijn het erover eens: Deze auto rijdt bijzonder vlot en comfortabel. Toch moesten enkelen even wennen aan de nieuwe manier van schakelen.

Ruben legt uit: “De Lexus heeft een automatische versnellingsbak met drie standen: Eco, Normal en Sport. Deze laatste is een fijn extraatje voor op de autosnelweg, maar ik merk dat ik de neiging heb om te schakelen op plekken waar ik het anders wel zou doen.”

“Zelf heb ik altijd handgeschakeld gereden en tijdens de proefrit leerde ik de voordelen van een automatic kennen. Toch heb ik er in de rit naar huis heel hard op gelet dat mijn linkervoet mooi op zijn plaats bleef”, lacht Ilse.

Voor Manu is elk ritje met zijn nieuwe Lexus puur genot. “Het hybride model is een wagen waarin ik mij goed en veilig voel. De auto is niet alleen een streling voor het oog, de Lexus rijdt ook heerlijk en luxueus. Voor mij is dit de beste wagen waar ik ooit mee gereden heb!”

Elk beetje helpt!

Dat de hybride chauffeurs ook aan het milieu denken, staat als een paal boven water. Ilse: “Er moet iets gebeuren voor het milieu dus dan is het goed dat bedrijven zoals Solid Talent hieraan meewerken. Nu is het aan ons, chauffeurs, om zo zuinig mogelijk met de hybride wagens om te gaan om te laten zien dat Solid Talent een milieubewust bedrijf is.”

Ook Ruben is meer met het klimaat bezig. “Sinds ik met de hybride auto rijd, heb ik meer aandacht voor het milieu. Ik wil zo zuinig mogelijk rijden, waardoor ik me weleens erger aan andere auto’s met een vuile uitlaat. Nu zou ik ook onnodige verplaatsingen vermijden. Vroeger was ik daar veel minder mee bezig.”

In deze tijd is aandacht voor het milieu heel belangrijk. Als wij samen met Solid Talent een handje kunnen helpen, dan doen we dat met plezier. Elk beetje helpt!

Wil jij ook rondrijden in een hybride wagen?

Ben je technisch aangelegd en denk jij ook aan het milieu, de opwarming van de aarde en je ecologische voetafdruk? Dan is Solid Talent een bedrijf voor jou! Zoals je kon lezen is ook Solid bezig met de impact op het milieu! Neem dus zeker een kijkje tussen onze vacatures.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons