Consultant in de administratie: een blik achter de schermen

Wist je dat Solid Talent heel wat jobs in de administratie aanbiedt? Deze twee office talenten vertellen over hun boeiende job als administratief consultant.

Naast vakmensen in onder meer de life sciences-, bouw- en industriële sector loopt er bij Solid Talent ook heel wat administratief talent rond.

Wij gingen op zoek naar de mensen achter de schermen en vroegen Back Office Secretaresse Aankoop An en Documentbeheerder Eva naar hun job in de administratie.

Wil jij een blik achter de schermen bij onze administratieve consultants? Dit zijn de officetalenten van Solid Talent!

Afwisseling, maar dan anders

Dat het werk als consultant voldoende variatie biedt, las je al in onze vorige blogposts. Korte samenvatting? De combinatie van verschillende projecten en uiteenlopende rollen in de bouw- en industriële sector zorgen steeds voor voldoende uitdaging.

Voor een administratief consultant heeft ‘afwisseling’ echter een heel andere invulling. In tegenstelling tot andere consultants die vaak een heel specifiek expertisegebied hebben, kunnen administratieve talenten immers in verschillende sectoren aan de slag.

Eva: “In onze job krijgen we de mogelijkheid om in diverse sectoren en disciplines te werken. Dit maakt ons werk zeer afwisselend en uitdagend.”

An: “Doordat onze werkomgeving regelmatig verandert, leren we constant bij omdat ons takenpakket ook steeds wijzigt bij een nieuwe opdracht.”

“Solid volgt me altijd goed op en kijkt erop toe dat ik tijdig op een nieuw project kan starten.”

Nieuwe dag, andere taken

Een uiteenlopend takenpakket zorgt voor voldoende afwisseling. “Elke dag is anders!”, horen we consultants bij Solid Talent vaak zeggen. Wil je aan de slag in de administratie? Dan zal ook voor jou geen enkele dag hetzelfde zijn.

Afhankelijk van je functie en de sector waarin je als administratief consultant aan de slag gaat, ziet je takenpakket er anders uit. Eva haalt als documentbeheerder bijvoorbeeld veel voldoening uit haar werk wanneer zij een waardevolle bijdrage heeft kunnen leveren.

Eva: “Mijn werkdag ziet er altijd anders uit: van het aanpassen en verwerken van documentatie tot het bijwonen van meetings. Samen met mijn collega’s brainstorm ik ook over de gehanteerde werkwijze en bekijk ik hoe we bepaalde procedures kunnen optimaliseren.”

Ook An zou haar werkdag als ‘druk’ omschrijven: “Als ik mijn to-dolijstje helemaal heb afgewerkt én heb genoten van de fijne samenwerking en goede sfeer tussen collega’s dan is mijn werkdag compleet. Extra voordeel: omdat ik in de backoffice werk, kom ik alle nieuwtjes als eerste te weten!”

“Voor mij is Solid Talent een vaste waarde die het beste uit zijn werknemers wil halen, hen motiveert en de juiste mensen op de juiste plek zet.”

Administratie, allesbehalve saai!

Een job in de administratie? Da’s allesbehalve eentonig of saai. Wanneer we Eva en An vroegen naar hun mooiste en meest uitdagende momenten kwamen er heel wat voorbeelden naar voren.

Eva: “Ik kreeg de mogelijkheid om mee te werken aan enkele van de grootste projecten in Antwerpen. Hierdoor leerde ik niet alleen ongelooflijk veel bij, ik maakte ook vrienden voor het leven. Ik ontmoette zo veel verschillende mensen en werkte met hen samen zodat ik van hen kon leren. Dát vind ik zo mooi aan mijn job.

De dag waarop ik na elf jaar op een ander project ben gestart, zal ik nooit vergeten. Ik liet al het vertrouwde achter en begon opnieuw, toch wel een van de mooiste momenten uit mijn carrière. Alles wat ik in die elf jaar geleerd had, kon ik toepassen in mijn nieuwe project. Zo kon ik vanaf dag één meteen een helpende hand zijn.”

An: “Het meest memorabele moment uit mijn carrière was een internationaal project met expats, via een buitenlandse contractor, dat over Nederland en België liep. Ik mocht samen met mijn projectleieder een bezoekje brengen aan de projectsite voor check-ups.

Het was hard werken voor het team, maar we deden het samen en vierden de positieve samenwerking wekelijks ook minstens even hard!”

Superpower @ Solid Talent

Beide administratief consultants zijn het erover eens: voor een job in de administratie moet je vooral positief ingesteld zijn, een echte superpower van An en Eva.

Eva: “Ik ben in deze job ‘gerold’ dankzij doorgroeimogelijkheden. Ik ben Solid Talent hier dan ook heel dankbaar voor. Voor mij is Solid Talent daarom een vaste waarde die het beste uit zijn werknemers wil halen, hen motiveert en de juiste mensen op de juiste plek zet.”

An: “Ik had enkel interim-ervaring toen Solid Talent mijn pad kruiste. Solid volgt me altijd goed op en kijkt erop toe dat ik tijdig aan een nieuw project kan starten. Daarbij wordt er altijd rekening gehouden met mijn wensen en tevredenheid op de werkvloer. Af en toe krijg ik zelfs een onverwacht bedankje voor mijn inzet. Heel leuk!”

Ook aan de slag bij Solid Talent?

Ben jij na dit artikel helemaal overtuigd en zie jij een job in de administratie wel zitten? Neem dan zeker contact met ons op. Solid Talent bespreekt graag jouw carrièremogelijkheden!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem een kijkje tussen onze vacatures, er staat vast iets tussen voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons