De voordelen van meer groen op kantoor

De voordelen van groen op kantoor? Groen staat gezellig op kantoor. Maar belangrijker nog: planten en bloemen zorgen mee voor een goede mentale en fysieke gezondheid.

solid-talent-groen_op_kantoor_2

De voordelen van groen op kantoor? Groen staat gezellig op kantoor. Maar belangrijker nog: planten en bloemen zorgen mee voor een goede mentale en fysieke gezondheid. Dat is geen fabeltje, maar staalhard bewezen met tal van wetenschappelijke onderzoeken. Mensen hebben natuur nodig. Plaats genoeg … wanneer je een clean desk hebt.

Planten voor een beter gezondheidsbeleid

De aanwezigheid van planten zorgt voor minder stress onder collega’s. Uit een onderzoek van Washington State University blijkt het stressniveau met 12% te dalen. De deelnemers van het onderzoek blijken ook sneller te zijn in het beantwoorden van de vragen. Zoals jullie waarschijnlijk weten staat het gezondheids-, welzijns- en veiligheidsbeleid bovenaan de prioriteitenlijst van Solid Talent, dus laten we het aangename aan het nuttige koppelen en kantoorbeplanting zien als ideaal hulpmiddel voor het behalen van de doelstellingen.

Planten hebben een goede return on investment

Iedereen werkt graag in een gezond en aangenaam kantoor. Je hoeft hiervoor niet maandelijks alle bureaus in een andere indeling te zetten, de muren een likje verf te geven, … Een makkelijke en vooral goedkopere oplossing is investeren in kantoorbeplanting.

Gezonde werkomgeving en gezonde medewerkers

Planten zuiveren de lucht en verhogen de luchtvochtigheid. Bovendien werken ze ook nog eens geluiddempend, het logische gevolg is dat de omgeving gezonder is. Zelfs in de meest moderne kantoorgebouwen met veel ramen en licht zijn er airco- en ventilatiesystemen die onze lucht ‘vervuilen’. Zet een plantje op jouw bureau en problem solved! (of toch al grotendeels)

Betere jobtevredenheid, lagere werkstress, verhoogde productiviteit en creativiteit.

Al met 1 plant op kantoor neemt de creativiteit toe! Wetenschappers vermoeden dat dit komt door het rustgevende effect van planten. Als je je rustig en gezond voelt, komt er in je hoofd meer ruimte vrij voor nieuwe ideeën. Voornamelijk bij het uitvoeren van repetitieve taken kan de aanwezigheid van planten soelaas brengen bij een productiviteits- of creativiteitsdip. Is jouw werkgever geen fan van planten op de werkvloer? Vertel hem dat volgens wetenschappelijke studies de productiviteit met 38% kan verhoogd worden, wat indirect leidt tot meer innovatie en bedrijfsgroei! Punt bewezen denk ik dan …

Betere concentratie en geheugen

Welke tip geeft men aan studenten in de blokperiode? Zorg voor voldoende zuurstof in jouw hersenen, maak een wandeling om het hoofd te zuiveren. Planten op kantoor hebben datzelfde effect, het mechanisme werkt net zoals een wandeling maken in de natuur. De lucht op kantoor is zuiverder, de concentratie gaat omhoog.

Planten op kantoor verhogen het groepsgevoel

Planten moeten verzorgd worden,  jullie kunnen er een gemeenschappelijk project van maken, waar elke collega een rol in krijgt. Dit zal de communicatie en sociale samenhang bevorderen. (Planten als gezamenlijk verzorgproject zullen ook sneller aanvaard worden door jouw werkgever, dan een kantoorhond).

Wil je graag nog meer tips & tricks over ecologischer leven en werken? Check onze eco – pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons