Blue Projects en Solid Talent: de perfecte match!

Blue Projects doet voor engineering projecten een beroep op programma- en construction managers van Solid Talent. Een interessant en ambitieus partnership!

Noem één engineering bedrijf dat al zijn projecten tijdig oplevert. Juist ja… Niet eenvoudig! En toch is er Blue Projects, het internationale Engineering Project & Construction Management bedrijf dat sinds de oprichting in 2007 geen enkele opleverdatum miste. Een straffe prestatie!

Blue Projects vertrouwt in België op Solid Talent om engineering projecten in de life sciences en FMCG-markten te managen. Wij hadden een gesprek met Kris Van Hoeymissen, Country Manager van Blue Projects in België, over de ambities van Blue Projects en het sterke partnership tussen Blue Projects en Solid Talent.

Kris, kun je Blue Projects kort voorstellen?

Kris: “Blue Projects is een Engineering Project & Construction Management (EPCM) bedrijf dat vooral voor blue chip bedrijven werkt. We bestaan sinds 2007 en we zijn actief van Roemenië tot Zuid-Afrika en van de UK tot Noord-Amerika. We zijn inmiddels ook al een aantal jaren actief op de Belgische markt.

Ik kwam in september 2018 aan boord als Country Manager voor België. Het is mijn taak om de dienstverlening van Blue Projects in België en de naburige landen uit te breiden.”

“Blue Projects ontzorgt grote productiebedrijven die productiefaciliteiten willen bouwen of aanpassen.”

Wat doet Blue Projects precies?

Kris: “Blue Projects ontzorgt grote productiebedrijven die productiefaciliteiten willen bouwen of aanpassen. We ontzorgen onze klanten bij het ontwerp, de bouw en de optimalisatie van productieruimtes en de productielijnen in deze ruimtes.

We hebben het hier over multidisciplinaire totaalprojecten waarbij we de optimalisatie van gebouwen, gronden en equipment als geheel aanpakken. Dat is redelijk uniek in onze sector.

We zorgen voor design & engineering, projectmanagement, construction management, commercial management, health & safety management en de herlocatie van productielijnen.

We helpen onze klanten met een mix van eigen projectingenieurs, project- en programmamanagers van lokale partners zoals Solid Talent en uitvoerend personeel van onderaannemers die we zelf selecteren.

We denken de oplossingen dus uit en we zorgen er met de hulp van onze partners en onderaannemers voor dat onze oplossingen tijdig en binnen het budget gerealiseerd worden.”

Wat maakt Blue Projects anders dan andere EPCM-bedrijven?

Kris: “We doen zoals gezegd totaalprojecten: we bekijken de constructie of optimalisatie van productiegebouwen, equipment en de omgeving rond de gebouwen als geheel. We zullen bijvoorbeeld geen verpakkingshal bouwen om er achteraf een verpakkingslijn in te plaatsen.

We kijken eerst naar het masterplan van onze klant (of we denken er mee over na) en we kijken dan hoe we de verpakkingshal, de verpakkingslijnen en alle toegangswegen optimaal op elkaar kunnen afstemmen. Hierdoor realiseren we meer waarde voor onze klanten.

Verder bieden we ook veel flexibiliteit aan onze klanten. We werken met een mix van internationale projectingenieurs die vooral vanop afstand werken, specialisten die we voor de duur van onze projecten invliegen en lokale collega’s (al dan niet via onze partners) die de plaatselijke wet- en regelgeving en gebruiken kennen.

Met deze gemengde teams combineren we de kennis en ervaring van onze eigen collega’s met de kennis en ervaring van onze partners en onze klanten. Dat is een combinatie die goed werkt!”

En Solid Talent is een van die partners?

Kris: “Inderdaad. Solid Talent is onze partner op de Belgische markt. We werken nu al een jaar met Solid Talent samen en we zijn bijzonder blij met de sterke band die we in die tijd gecreëerd hebben.”

“Door de samenwerking met Solid Talent kunnen we zonder zorgen groeien.”

Wat is de toegevoegde waarde van Solid Talent voor Blue Projects?

Kris: “Ten eerste voel ik een goede afstemming en korte communicatielijnen tussen onze bedrijven. Ik heb een goede match met het management van Solid Talent, en ook onze contactpersoon Kevin voelt heel goed aan wat voor een bedrijf we zijn, waar we naartoe willen en welke profielen we nodig hebben om onze doelen waar te maken.

De collega’s van Solid Talent die bij ons in dienst zijn, zijn stuk voor stuk aanwinsten voor ons team. Een aantal van hen zitten zelfs al in ons core team! Ze combineren goede technische kennis met soft skills. Dat is cruciaal in onze business want in grote totaalprojecten wil er wel eens iets mislopen.

Ten tweede houd ik van het professionalisme van Solid Talent. Hun administratie, facturatie en opvolging is meer dan in orde. We spreken elkaar ook frequent om onze dienstverlening nog beter op elkaar af te stemmen. Door de samenwerking met Solid Talent kunnen we zonder zorgen groeien.

Ten derde zie ik een grote mate van flexibiliteit bij Solid Talent. Ze komen vaak met relevant nieuws uit de sector en creatieve oplossingen voor uitdagingen binnen onze projecten. Dat geeft ons rust en flexibiliteit.”

Wat zijn de verdere ambities van Blue Projects in België?

Kris: “Eerst en vooral willen we onze positie als aanbieder van constructie- en optimalisatieprojecten voor packaged goods bedrijven consolideren. We hebben hier alle processen in de vingers. We beheersen deze markt en willen hier nog verder in groeien.

Ten tweede willen we ook de life sciences markt aanspreken. We hebben veel kennis over het aanleggen en optimaliseren van nutsvoorzieningen, HVAC, gebouwen, wegen, verbindingen en het automatiseren van processen.

We willen onze kennis en ervaring van de packaged goods markt graag gebruiken om onze positie in de life sciences markt te versterken.

Ten derde willen we doorbreken in de logistieke sector, vooral om de end of line van bedrijven te optimaliseren. We kunnen hier onze kennis van verpakkingen en gebouwen goed gebruiken.

We hebben veel ervaring met automatische magazijnen en automatische ladingsdokken. In tegenstelling tot andere partijen op de markt kunnen we deze kennis in een totaalproject integreren. Die afstemming levert vrijwel altijd efficiëntiewinst op.”

Dat is duidelijk! Tot slot, Kris, hoe zou je de toegevoegde waarde van Blue Projects kort samenvatten?

Kris: “We integreren onze kennis en ervaring met de kennis en processen van onze partners en klanten. We dringen onze eigen kennis, ervaring en processen niet op. We denken in termen van complementariteit. Dit levert veruit de beste resultaten op.”

Dank je Kris en veel succes nog met Blue Projects en de samenwerking met Solid Talent.

Meer informatie of meer weten?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of wil je de mogelijkheden van Solid Talent voor jouw bedrijf bespreken? Neem vrijblijvend contact op met Kevin, accountmanager voor Solid Talent bij Blue Projects: kevin@solid-talent.be en +32 471 51 58 08. Hij helpt je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons