4 redenen waarom je een construction manager nodig hebt voor je project

Staat er een bouwproject in de agenda? Lees hier hoe een construction manager jou kan helpen bij een geslaagd construction project.

De uitbreiding van je infrastructuur, de bouw van een wooncomplex, of andere bouwprojecten op de planning? Bij succesvolle constructieprojecten is er meestal 1 constante: er staat een construction manager aan het hoofd van het project.

Meer weten? Ontdek hieronder waarom jij zo’n construction manager nodig hebt voor jouw volgende constructieproject.

4 redenen waarom je een construction manager nodig hebt voor je project

1. Een construction manager heeft de ideale combinatie van kennis, ervaring en skills

Voor de verschillende fases van een constructieproject zijn verschillende expertises nodig. Bij Solid merken we dat klanten nood hebben aan meer dan ondersteuning in de zoektocht naar het juiste talent alleen.

Ze zijn op zoek naar een totaalconcept waarbij ze zich nergens zorgen over hoeven te maken omdat ze weten dat alles door experten in goede banen wordt geleid. Een construction manager is zo’n expert. Hij of zij heeft namelijk zowel ervaring in project management als uitgebreide kennis over het hele constructieproces.

2. Een construction manager begeleidt het construction-managementteam

Bij een constructieproject komen er verschillende partijen rond de tafel zitten. De construction manager zorgt ervoor dat de samenwerking tussen alle betrokken partijen vlot verloopt.

De construction manager staat namelijk aan het hoofd van het construction-managementteam, samengesteld uit ons netwerk van talenten. Zo hoef jij geen tijd te verliezen aan de zoektocht naar de juiste mensen.

Nog een voordeel aan een extern team: onze consultants werken vaker samen aan projecten en zijn daardoor perfect op elkaar ingespeeld. Bovendien vormen ze vaak een mooie aanvulling op je eigen medewerkers. Dit is namelijk de ideale gelegenheid om onderling kennis en expertise uit te wisselen.

3. Een construction manager zorgt voor duidelijkheid

Wanneer je construction-managementteam is samengesteld, gaat de construction manager aan de slag met het budget en de planning. Die planning wordt zijn houvast tijdens het project, dus zorgt hij of zij ervoor dat ze realistisch, overzichtelijk en duidelijk is. In samenspraak met jou legt hij of zij ook een budget vast.

Tijdens het project is de construction manager je primaire aanspreekpunt. Voor al je vragen, opmerkingen of bezorgdheden kan je bij hem of haar terecht. Bovendien houdt de construction manager je via updates regelmatig en nauwgezet op de hoogte van de stand van zaken van je project. Zo kan je je voor de volle 100% concentreren op je core business.

4. Een construction manager brengt rust

De belangrijkste taken van onze construction manager? Het overzicht bewaren, alle betrokken partijen coördineren, de planning in het oog houden en zorgen dat het project niet over het budget gaat. Daarnaast zorgt hij of zij er samen met het team voor dat je project veilig en volgens de vereiste kwaliteitsnormen wordt opgeleverd.

Zo hoef jij je tijdens de voorbereiding, uitvoering en oplevering van het project nergens zorgen over te maken. Wij nemen het project in handen, van studiefase tot oplevering. Wij luisteren altijd naar jouw wensen, nemen verantwoordelijkheden en onzekerheden weg en zorgen zo voor rust.

Op zoek naar een construction manager voor jouw project?

Achter elke succesvolle construction manager staat een ervaren partner zoals Solid Talent die hem of haar mee begeleidt tijdens het project. Onder de noemer construction management bieden we een totaaloplossing voor bouwprojecten.

Van de voorbereiding en de opvolging tot de uitvoering: wij nemen het volledige project in handen. Onze job begint bij ons eerste contact met jou en eindigt pas bij de oplevering en evaluatie van je project. Alles wat daartussen valt – administratie, samenstelling van het team, project management, opvolging, rapportering, het uitvoerende werk, … – nemen wij samen met onze consultants voor onze rekening.

Klinkt interessant? Aarzel niet om ons te contacteren voor een eerste kennismakingsgesprek. Wij horen graag waarmee we jou kunnen helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons