Solid zet zich graag in voor het goede doel. HARTVEILIG Fundraising is zo’n project in de buurt van ons hoofkantoor.

We’re Solid. &Human Too…

solid-talent-human

Solid zet zich graag in voor het goede doel. Naast onze traditionele ‘kom op tegen kanker – actie’, steunen we graag andere initiatieven. HARTVEILIG Fundraising is zo’n project, bovendien in de buurt van ons hoofkantoor. Samen met andere lokale ondernemers zorgden we ervoor dat er een publieke hartstarter (AED) kon geplaatst worden aan de buitenmuur van de school ‘het groene eilandje”.

Na de inhuldiging door Schepen van Onderwijs Claude Marinower, volgde er een basisopleiding Reanimatie en Defibrillatie.

 

 

Elke seconde telt !

Een plotse hartstilstand buiten het ziekenhuis behoort ook in België tot een van de belangrijkste doodsoorzaken. Mensen van alle leeftijden kunnen een plotse hartstilstand krijgen. Gemiddeld overleeft minder dan 10% zo’n hartstilstand. Als we echter binnen de 3 à 5 minuten na de hartstilstand starten met reanimatie en desgevallend defibrillatie met een AED, kunnen we de overlevingskansen gevoelig verhogen.

De vzw heartsaver wil graag het aantal publieke hartstarters verdubbelen, ook de kennis van reanimatie en defibrillatie kan beter. De vzw staat onder het Peterschap van de Internationaal gerenommeerde cardioloog en hartritmespecialist Prof. Dr. Pedro Brugada.

hoe reanimeren:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/09/07/reanimeren-doe-je-zo–frank-focketyn-krijgt-les-in-van-gils—ga/

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons