Solid Talent aan de start van de 1000 km van KOTK 2022

Komend Hemelvaartweekend is het weer zover: de 1000 km van KOTK 2022. Wij vroegen onze renners naar hun beweegredenen en voorbereidingen.

Yes, na 2 jaar wachten mag het weer: Solid fietstenue aan, fietshelm op en schoenen in de pedalen. Hopelijk is de zon komend hemelvaartweekend ook van de partij op de 11e editie van de 1000 km van KOTK 2022.

Solid Talent neemt al voor de vijfde keer deel aan dit sportieve evenement ten voordele van Kom op tegen Kanker. Komende donderdag zullen 2 Solid Teams van 16 fietsers in 4 dagen tijd het hele land doorkruisen. Ze rijden 8 etappes van 125 kilometer, 2 per dag dus.

Elke collega heeft zo zijn eigen redenen om mee te doen aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Wij vroegen hen waarom ze deelnemen, waar ze naar uitkijken en hoe het gaat met de voorbereiding.

Dag collega’s! Waarom doen jullie mee aan de 1000 km van KOTK 2022?

Johan: “Kanker is een ziekte waar we allemaal rechtstreeks of onrechtstreeks mee in contact komen. Iedereen heeft wel iemand in zijn familie of vriendenkring die ermee te maken krijgt, dus alle steun voor kankeronderzoek is meer dan welkom.”

Dominique: “Voor mij is het de eerste keer dat ik deelneem aan dit initiatief. Mijn vriendin heeft kanker gehad en daarom wil ik de 1000 km van KOTK graag steunen.”

Stijn: “Het is en blijft een gemene ziekte. Ik heb zelf al meerdere keren familieleden moeten afgeven. Bij Solid hebben we ook een dierbare collega verloren aan kanker. Ik zie het als een eerbetoon aan hen.”

Tim: “Dit is mijn vijfde deelname. Destijds deed ik het om mijn vrouw een hart onder de riem te steken. Nu doe ik het voor zij die nog kunnen strijden.”

Frederic: “Kanker is een ziekte die helaas al verschillende keren heeft toegeslagen in mijn omgeving. Mijn grootvader, zijn eerste vrouw en 3 stiefbroers- en zussen van mijn mama zijn allemaal gestorven aan kanker. Mijn peter heeft zijn dochtertje verloren als gevolg van een hersentumor. Het meisje was amper 3 jaar oud.

Mijn beste vriend stierf aan lymfeklierkanker na een strijd van 18 maanden. We kenden elkaar sinds we 2,5 jaar waren en zijn altijd heel close geweest. Ik heb zijn strijd van heel nabij gevolgd. Recenter is het 6-jarig zoontje van een collega van mijn vrouw gestorven aan een tumor in zijn buikholte. Ook zijn strijd hebben we van heel dichtbij gevolgd en omdat onze oudste toen dezelfde leeftijd had, heeft dat er zwaar ingehakt. Kanker heeft zoiets monsterachtigs, dat ik heel bang ben dat het mij of mijn gezin zou overkomen.”

Waar kijken jullie naar uit bij deze editie van de 1000 km van KOTK?

Ellen: “De 1000 km van KOTK 2022 zal mijn eerste rit zijn in een peloton van meer dan 100 deelnemers dat begeleid wordt door politie en motorrijders. Ik denk dat dit een hele ervaring wordt. Ik hoor alvast van collega’s dat het een geweldige kick geeft om mee te rijden in een peloton. Zeker met alle aanmoedigingen onderweg.”

Tess: “Ik heb ooit, heel lang geleden al eens meegedaan aan de 1000 km van KOTK. Ik hoop dus vooral de finish te halen, want 125 kilometer, da’s niet niks!”

Johan: “Dat is ook mijn grootste bezorgdheid! Voor mij is het de eerste keer en ik heb lang enkel met de mountainbike gereden, maar nu heb ik toch de oude koersfiets van mij papa terug in orde gebracht. Die heeft hij nog gewonnen met een tombola in 1976. Ik hoop dus vooral de finish te halen met deze oldtimer. (lacht) Ik hoop ook op een leuke babbel met de mederenners tijdens de rit.”

Frederic: “Ik hoop ook dat er veel mensen langs het parcours zullen staan om ons aan te moedigen. Maar ik kijk ook uit naar het begeleid rijden in peloton en niet te moeten stoppen op kruispunten of wat dan ook. Hopelijk rijden we aan een aangenaam tempo, zonder veel moeite te moeten doen, al kan dat misschien wel eens tegenvallen. (lacht) In ieder geval kijk ik uit naar de aankomst in Mechelen op zondagavond.”

Stijn: “Ja, de aankomst in Mechelen is steeds een kippenvelmomentje. Dit is de vijfde keer dat ik erbij ben en zeker nog niet mijn laatste!”

Frank: “Ik heb al verschillende keren deelgenomen, zowel solo als in teams. Wat me elke keer opvalt is de sfeer die heerst tijdens deze 4-daagse. Iedereen staat voor hetzelfde doel aan de start en onderweg hoor je soms tragische verhalen. Maar door de 1000 km van KOTK zie je ook dat mensen steun vinden bij elkaar en elkaar aanmoedigen om niet op te geven.”

Laatste vraag: hoe gaat het met de voorbereiding?

Stijn: “Geweldig goed… NOT! 

Frank: “Stijn, na al die jaren weet ik intussen welke voorbereiding het meest doeltreffend is: zo weinig mogelijk trainen voor een zo goed mogelijk resultaat. (lacht) We zitten dus goed op schema.”

Tim: “Bij mij gaat het best goed. Dit is de vijfde keer dat ik meedoe, dus ik ken het intussen wel.”

Ellen: “Bij mij loopt het ook oké. Ik trek er 2 keer per week op uit met mijn fiets, dus 125 kilometer schrikt me zeker niet af.”

Tess: “Ik merk dat mijn conditie als ‘mama’ niet meer is wat het voorheen was, maar we doen ons uiterste best om te trainen in het weekend.”

Dominique: “Voor mij gaat het zeer moeizaam, maar ik kom er wel. Daar ben ik zeker van! Al was het puur op karakter.”

Johan: “Mijn training loopt ook niet van een leien dakje. Ik ben enkele weken geleden overkop gegaan met de mountainbike en op mijn schouderblad terechtgekomen. Daar heb ik nog steeds last van. Tijdens een trainingsrit daarna van 70 kilometer haalde ik maar een gemiddelde snelheid van 25 km/u. En ik heb me ingeschreven voor het peloton dat 27 km/u rijdt. Er is dus nog wat werk aan de winkel, maar dat komt in orde.”

Frederic: “Begin januari heb ik een fietstest gedaan bij een sportcoach. Daar kreeg ik een trainingsschema van 12 weken opgelegd. Op die manier kon ik me optimaal voorbereiden voor de bikepackingtocht die ik op 20 april samen met vrienden in de Ardennen heb afgelegd. We hebben 360 kilometer afgelegd op 4 dagen tijd.

Sindsdien ben ik toch zo’n 2 keer per week aan het fietsen en rijd ik wekelijks 200 kilometer. Dan zou het toch moeten lukken om voldoende voorbereid aan de start van de 1000 km van KOTK te komen.”

Wij wensen jullie allemaal heel veel succes!

Wil jij ons team komen aanmoedigen tijdens de 1000 km van KOTK 2022?

Heb jij nog geen plannen komend hemelvaartweekend? Kom ons dan aanmoedigen langs de zijlijn van de 1000 km van KOTK 2022. Hier vind je een gedetailleerd overzicht van het parcours. Let vooral op onze blauwe Solid fietstenues en laat van je horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons