Half augustus was het zover: enkele sportieve Solid medewerkers trokken naar jaarlijkse gewoonte de bergen in om te fietsen voor het goede doel.

Solid op Climbing for Life 2016 in Les 2 Alpes

Half augustus was het zover: enkele sportieve Solid medewerkers trokken naar jaarlijkse gewoonte de bergen in om te fietsen voor het goede doel. Dit jaar nam Solid hun sponsoring voor rekening. Hierbij een kort verslag van hun fietstrip:

“We namen dit jaar opnieuw deel aan Climbing voor Life in en rond Les 2 Alpes, een fietsevenement ten voordele van de strijd tegen diabetes. Met dit sportief gebeuren wil de organisatie diabetes onder de aandacht brengen en aantonen dat bewegen en sporten belangrijk is in zowel de behandeling als preventie van diabetes.

Donderdag 18 augustus reden we van Les 2 Alpes naar de Col de la Bérarde en terug, een tochtje van ongeveer 90 km, voornamelijk langs de oevers van Le Vénéon met prachtige uitzichten. De dag erop beklommen we onder een stralende zon de mythische Tour de France-col Alpe d’Huez met zijn 21 haarspeldbochten, een helling van bijna 14 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,2%.

Na twee stralende dagen, gingen zaterdag ochtend jammer genoeg de hemelsluizen open waardoor de organisatie besliste om de Granfondo van 166 km te schrappen en iedereen de tourtochten van 51 of 66 km te laten rijden. Beide tochten leidden via het Balcon d’Auris naar het Lac du Chambon en zo verder naar de aankomst boven op Les 2 Alpes. De deelnemers aan de 66 km kregen als bonus ook nog een beklimming van de Col de Sarenne erbovenop.

Zondag keerden we voldaan terug naar huis, met enkele beklimmingen bij op ons palmares en een mooie ervaring rijker.”

Kijk hier voor het verslag van Sporza over dit evenement. Kort na minuut 6 komen onze deelnemers ook even in beeld!

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons