Doelstelling van het project is de installatie volledig geautomatiseerd te laten draaien en de bestaande aandrijving te vervangen door een krachtigere wisselstroomaandrijving.

Project Revamping Koudwals Beitserij 1

Doelstelling van het project is de installatie volledig geautomatiseerd te laten draaien en de bestaande aandrijving te vervangen door een krachtigere wisselstroomaandrijving. De modernisering werkt enkele chronische veiligheidsproblemen weg, verhoogt de betrouwbaarheid en snelheid van de lijn.

Het project kost zo’n 12 miljoen euro en zal eind december 2017 klaar zijn. Het is een strategisch project omdat het ArcelorMittal moet helpen om concurrentieel te blijven in de Europese staalmarkt.

Onze E&I Designer ontwerpt het elektrische gedeelte van alle machines in e-plan en Autocad, in een ombouw van Siemens s5 naar s7 PLC. Een afwisselende job waarbij je dagelijks de modernisering van de installatie van op de eerste rij meemaakt.

– Kristof, E&I Designer

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons