Werkzoekend en 55-plus? Dan heb je het vaak moeilijk om nog een passende job te vinden. Toch zijn het vaak deze ervaren medewerkers die weten wat er nodig is en wat ze waard...

Op talent staat geen leeftijd, een event van en voor werkzoekende 55+ers!

solid-talent-geen-leeftijdWerkzoekend en 55-plus? Dan heb je het vaak moeilijk om nog een passende job te vinden. Toch zijn het vaak deze ervaren medewerkers die weten wat er nodig is en wat ze waard zijn. Net daarom wordt er, in samenspraak met de VDAB, in elke Vlaamse provincie door en voor 55-plussers een netwerkevent georganiseerd. ‘Op Talent staat geen leeftijd’ zorgt ervoor dat ze met elkaar en werkgever in contact komen.

Het netwerkevent richt zich tot alle werkzoekende 55-plussers, net als alle bedrijfsleiders vanaf bedrijven met meer dan 10 werknemers, voornamelijk KMO’s, maar uiteraard ook de grotere bedrijven zijn welkom. Men brengt vooral werkgevers in contact met de werkzoekenden, maar er is meer. Er komt ook een panelgesprek met politici, academici, bedrijfsleiders en specialisten over de vergrijzingen, de maatschappelijke rol van het bedrijfsleven en de reële kost van het aanwerven van jongere werknemers in plaats van 55-plussers.

 

De projectgroep probeert vooral de werkzoekenden in contact te brengen met de werkgever, zodanig de motivatie persoonlijk kan worden toegelicht. Op deze manier valt er een stukje drempelvrees weg. Kennis en skills kunnen via korte opleidingen bijgewerkt worden, jongere werknemers moeten die immers ook volgen. Het belangrijkste is dat er diversiteit op de werkvloer wordt gecreëerd, want net dat zorgt voor een mooie kruisbestuiving. Vaak leeft de verkeerde opvatting ‘Ik leid een oudere werknemer op, maar na 8 jaar vertrekt die alweer’, dit gaat evengoed op voor een twintiger. In de huidige tijdsgeest, starten er weinig mensen die levenslang in hetzelfde bedrijf blijven werken.

Het netwerkevent gaat door in alle Vlaamse provincies. De deelnemers nemen zelf de praktische organisatie in handen. Ze delen alles op in verschillende projectgroepen en spelen zo eigen troeven uit. De VDAB is enkel verantwoordelijk voor het faciliteren van de organisatie en het event.

Solid zet graag in op zowel talent, als experience, vandaar dat wij vorige week aanwezig waren in Mechelen en deze week te vinden zijn op het event in Gent. Ben je er zelf ook? Kom onze collega’s dan zeker een bezoekje brengen!

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons