Het is een feit dat ons wagenpark ecologischer dient te worden, dus zijn de elektrische en hybride wagens aan een serieuze opmars bezig.

Elektrische wagens zijn the next best thing, maar hoe zit dat nu met dat opladen?

Het is een feit dat ons wagenpark ecologischer dient te worden, dus zijn de elektrische en hybride wagens aan een serieuze opmars bezig. Dat is heel fijn en goed voor het milieu, maar hoe gaan we deze allemaal opladen? Tesla heeft super chargers staan, maar wat met de niet-tesla’s? Met een gewone diesel of benzine stop je ’s ochtends of voor je klantenbezoek even snel aan het tankstation, maar waar en hoe gaan we die elektrische wagens opladen?

Hoe fijn zou het zijn, mochten er laadpalen bij jou op bedrijf staan? En mochten deze dan ook nog eens bij jou thuis te installeren zijn? Pure luxe! Cenenergy kan hiervoor zorgen! We laten graag Kurt Geudens zelf vertellen over wat Cenenergy voor jou kan betekenen.

Wat doet Cenenergy precies?

Wij plaatsen intelligente laadinfrastructuur bij bedrijven, hun personeelsleden en particulieren.  Intelligent in die zin dat onze laadpunten met elkaar communiceren in functie van het aanwezige netvermogen en/of gekoppelde zonnepanelen, om op deze manier hun vermogen terug te schroeven of op te drijven.  Bovendien verzorgen wij de correcte facturatie naar alle partijen,  waarmee we de boekhouders & fiscus blij maken en bijkomend organiseren we de geldstromen tussen de verschillende partijen.

Hoe dragen jullie je ecologisch steentje bij?

onze laadpalen worden in aluminium gebouwd, wat recycleerbaar is en dus duurzaam.  Een ander groot voordeel van die aluminium is, dat het ook de warmte kan wegleiden uit de laadpaal wat de levensduur van de interne componenten ten goede komt.

Daarnaast zorgen wij  voor een koppeling aan de zonnepanelen zodat het opgewekte vermogen van de laadpalen kan opgeteld worden bij het netvermogen en dus groene elektriciteit geladen wordt.

Onze laadpalen zijn dankzij bidirectionele kilowatt – tellers en een up to date – platform bovendien al in staat om elektriciteit uit de wagen aan de woning te geven.  Zo kan groen geladen elektriciteit verbruikt worden op het moment dat er geen groene elektriciteit voorradig is (bv. ’s Avonds).

Naast het ecologische zijn wij zeer fier op onze samenwerking met maatwerkbedrijf “De Brug” uit Mortsel. Onze productie levert op deze manier een maatschappelijk steentje bij in de tewerkstelling van mensen met een beperking.Hoe werken de palen?

Deze werken heel goed :-).   Met ons platform kunnen wij de laadpalen instellen op Plug & Charge, maar de eigenaar kan er net zo goed voor kiezen om met een laadpas (visueel een bankkaart) te werken om het laadpunt te bedienen of met onze CenEnergy app die je kan downloaden in App Store of Google Play.

Is het voornamelijk voor particulieren of bedrijven?

De scheidingslijn is hier heel dun. Vaak leveren we dubbele laadpalen op het bedrijf, en mogen we kleinere toestellen bij de werknemers (of zaakvoerders) thuis plaatsen waar de laadsnelheid minder belangrijk is.  We merken dat de fleetmarkt het voortouw neemt in de vergroening van het wagenpark.

Solid Talent heeft meegewerkt aan een project, wat was ons aandeel?

Jullie collega Rob staat ons bij in de ontwikkeling van onze laadpunten, samenstelling componenten, CE keuring,…  Onze laadpunten hebben dus een groot SOLID kantje.

Hoe kunnen mensen die meer info wensen jullie bereiken?

03/334.07.06 – info@cenenergy.be – www.cenenergy.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons