Een dag uit het leven van een Site Leader bij Solid Talent

Een job als Site Leader iets voor jou? Dankzij collega Kurt kom je te weten wat een Site Leader precies doet. Lees hier alles over de werkdag van Kurt!
Een Site Leader speelt een belangrijke rol op de projectsite! Hij of zij draagt veel verantwoordelijkheid en moet vaak vergaderen en werknemers aansturen. Bovendien staat een Site Leader ook in voor het reilen en zeilen op de werf. Een Site Leader is dus onmisbaar op de werfsite en Solid Talent is altijd op zoek naar nieuw talent. Ben je technisch geschoold, sta je bekend als een ‘echte teamplayer’ en kan je veel verantwoordelijkheid aan? Dan ben jij misschien wel onze volgende Site Leader! Dankzij Kurt, ervaren collega bij Solid Talent en Site Leader bij een bedrijf gespecialiseerd in spoorwegtechnologie, kom je te weten wat een Site Leader precies doet. Lees hier alles over de werkdag van Kurt!

6.00 uur – 7.00 uur: ontbijt met b(u)abbels

Ik sta op om 6.00 uur en start mijn dag met een verfrissende douche. Nadat ik me heb klaargemaakt, stap ik een half uur later in mijn auto en rijd ik naar de projectwerf. Daar aangekomen maak ik een gezond, maar stevig ontbijt en eet ik samen met mijn collega’s in de refter van de werfkeet. Vandaag koos ik bijvoorbeeld voor havermout met noten. Een gezond én gezellig begin van de dag!

7.30 uur – 8.30 uur: the best way to call me is by email

Om half acht check ik mijn mails om de stand van zaken op de werf op te volgen. Waar zijn de collega’s van de nachtshift mee bezig geweest? Waren er problemen? Zijn bepaalde zaken anders gelopen dan voorzien? Wat dienen we nog op te lossen? Zodra ik helemaal up-to-date ben, werk ik de overige mails af: de buitendienststelling van de sporen voor de geplande werken tijdens het weekend, uitnodigingen voor werfvergaderingen, vragen van aannemers en andere interne mails.

8.30 uur – 9.30 uur: veiligheid op we werfvloer

Rond half negen breng ik een bezoek aan de projectsite. Hierbij ga ik na of de werfkrachten (zowel eigen werknemers als medewerkers van de aannemers) hun job goed en vooral veilig uitvoeren. Zo zal ik een medewerker van de aannemer bijvoorbeeld wijzen op het ontbreken van zijn veiligheidshelm op de werf. Indien nodig maak ik ook de nodige PV’s op.

9.30 uur – lunch: vergaderingen, draaiboeken en planningen

Vanaf 9.30 uur start de werfvergadering met de aannemer. Per discipline (bouw, bovenleidingen, sporen en seininrichting) overlopen we de opmerkingen over de werkprocedures van de aannemer en het benodigde materiaal en materieel voor deze werken. Daarnaast bespreken we ook de draaiboeken voor de werken die gepland staan tijdens het weekend en maken we een personeelsplanning op.

Lunch: verwennerij op de werf

Na een goedgevulde ochtend, is het tijd voor een stevig middagmaal. Samen met collega’s bestellen we graag al eens iets lekkers dat we via Deliveroo laten leveren. Zo kozen we vandaag voor hamburgers. Een lekkere verwennerij mag al eens op de werf!

12.30 uur – 14.30 uur: tweede controleronde en werfvergadering

Na de lunch vraag ik de Site Inspector om tijdens een tweede ronde werfcontrole foto’s te nemen van de werken en de veiligheid. Dan kan hij eveneens checken of onze man van deze voormiddag ondertussen zijn veiligheidshelm heeft opgezet! Zelf heb ik een werfvergadering met een externe partij over de bezetting van de werken op de sporen in het kader van onderhoudswerken die zij wensen uit te voeren. We bekijken samen op de planning hoe we het best samenwerken.

14.30 uur – 15.30 uur: administratie als afsluiter

Om half drie begin ik aan mijn portie administratie: het opmaken en nakijken van de dagverslagen en de vorderingsstaten van de aannemer. Wanneer ik de kinderen heb, eindigt mijn werkdag om 15.30 uur. Om 16.00 uur haal ik hen op van school en maken we een ommetje langs de winkel. Zo ben ik om 17.00 uur terug thuis om aan het eten te beginnen.

Geïnteresseerd in een job als Site Leader?

Vond je Kurts werkdag interessant? En zie jij een job als Site Leader ook wel zitten? Bekijk hier onze vacatures en solliciteer vandaag nog! Heb je verdere vragen over de functie van Site Leader of jouw carrièremogelijkheden bij Solid Talent? Aarzel niet om ons te contacteren. We helpen je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons