Solid Talent steunt 3D printing van mammoetskelet

Tip voor het weekend: een bezoekje aan het stadsmuseum in Lier!

solid-talent-museumTip voor het weekend: een bezoekje aan het stadsmuseum in Lier! Vanaf zaterdag 29 september kan je een levensgroot mammoetskelet zien.

Het is een replica van het 30.000 jaar oude skelet van de grootste mammoet ooit gevonden in België. Dit skelet werd 150 jaar geleden gevonden in Lier en staat reeds 30 jaren tentoongesteld in het Natuurhistorisch Museum te Brussel.

Het skelet is historisch correcter dan het origineel, omdat het in nauwe samenwerking met paleontologen tot ‘leven’ kwam en het is geprint in 3D.

Serviceclub Kiwanis Lier 2 Neten, Archeolier en het stadbestuur van Lier hebben zich samen met een aantal sponsorende ondernemers ingezet om dit skelet terug te brengen naar de stad Lier.

Solid Talent is oprecht fier te hebben bijgedragen tot dit hoogtechnologische project waarvan de technische uitwerking en het 3D printen werd gerealiseerd door Materialise uit Leuven.

In de volgende filmpjes leggen de bezielers van het project uit hoe zij te werk gingen en wat je kan verwachten!

Solid Talent 

Kiwanis 

Stadsmuseum Lier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons