Solid Project in de kijker: De uitbreiding van de Pfizer site in Puurs

Het coronavirus bestrijden? Daar helpt Solid Talent graag aan mee. Lees hier hoe Solid Talent meewerkte aan de uitbreiding van de Pfizer site in Puurs.

De uitbraak van het Coronavirus heeft de wereld drastisch veranderd. Een tijdlang probeerden we het virus de kop in te drukken met mondmaskers, lockdowns en quarantaines, maar het echte antwoord kwam vanuit de Life Sciences sector: vaccins

De omvang en de ernst van deze pandemie legden een grote druk op bedrijven in de Life Sciences sector. Daarom schakelde pharmareus Pfizer externe hulp in voor de uitbreiding van haar productiecapaciteit in Puurs. Een ideale opdracht voor Solid Talent, expert in Construction Management.

De uitbreiding van de Pfizer Global Supply site in Puurs

Een situatieschets

In het verder landelijke dorpje Puurs staat de grootste productie- en verpakkingsfaciliteit van Pfizer in Europa. Hier worden per jaar meer dan 400 miljoen (!) dosissen vaccins en inspuitbare geneesmiddelen geproduceerd waaronder het pneumokokkenvaccin, oncologische behandelingen en pijn- en ontstekingsremmende geneesmiddelen.

Recent is daar het Covid-19 vaccin bijgekomen, een vaccin waarvan in zeer korte tijd heel veel dosissen nodig waren. Pfizer had snel een antwoord klaar. Het bedrijf gaf meteen opdracht voor de uitbreiding van de productie- en verpakkingsfaciliteiten in Puurs om aan de wereldwijde vraag te voldoen én om te verzekeren dat de productie van de andere geneesmiddelen ook op schema zou blijven.  

Pfizer had op korte termijn dus extra specialisten nodig voor de ondersteuning van het Safety Team en het Construction Team, en deed hiervoor een beroep op de expertise van Solid Talent.  

Een Solid oplossing op maat

Als experts in Safety en Construction Management, stelde Solid Talent een construction managament team samen dat bestond uit

  • een Construction Manager;
  • een Safety Supervisor;
  • en Construction Supervisor.

Collega Dave zorgde als Construction Coördinator samen met zijn team voor de organisatie en de uitvoering van het project. Hij hield dagelijks het overzicht over het project, hij coördineerde de betrokken partijen, en volgde de werkzaamheden op. Dave was ook verantwoordelijk voor de nodige vergunningen, veiligheidsdocumenten, de budgetcontrolling en het opvolgen van de planning.

Tijd en planning waren een van de grootste uitdagingen voor Dave tijdens dit project. Terwijl een groot deel van de wereld moest vertragen, schakelde Pfizer net een versnelling hoger. Omdat de wereldwijde vraag naar vaccins zo groot was, moest het project op zeer korte termijn voorbereid en uitgevoerd worden.

Bovendien moesten Dave en zijn team tijdens de uitvoering constant rekening houden met de bestaande productie en infrastructuur. Deze mochten namelijk geen hinder ondervinden van de werken. Deze logistieke en tijdsgebonden factoren vormden dan ook een grote uitdaging voor Dave. Maar dankzij een overzichtelijke planning is het project tijdig, veilig en volgens de hoogste kwaliteitsvereisten binnen het budget opgeleverd.

Waar heeft Solid het verschil kunnen maken?

Het resultaat van dit project is wereldwijd gekend: Pfizer heeft in een recordtijd honderden miljoenen dosissen van het coronavaccin geproduceerd. Iets waar het bedrijf, terecht, heel trots op is. Nog steeds verlaten elke maand 100 miljoen dosissen de Pfizer site.

Dave: “Solid Talent heeft echt het verschil kunnen maken door snel in te spelen op de vraag van de klant en op het juiste moment de juiste specialisten aan te leveren. Hierdoor kon het project tijdig opgestart worden.”

Heb jij ook plannen om uit te breiden?

Is jouw bedrijf ook aan het groeien en wil je graag uitbreiden? Of heb jij een ander bouwproject op de planning staan? Als expert in construction management helpt Solid Talent je graag verder.

Klik hier voor meer informatie. We maken graag tijd voor een verkennend gesprek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Keep up to date

Have you raced all the way through the blog? Looking for the sequel? Then subscribe to our newsletter for more blogs, information and behind-the-scenes stories.

Contact Us