Onboarding in tijden van corona: welkom Isabo & Michèle

Solid Talent heeft tijdens de coronacrisis niet stilgezeten. Onze kantoren sloten dan wel tijdelijk hun deuren in maart, de jacht op talent liep ongestoord verder.

Op 20 maart 2020, in volle coronacrisis, startten bij Solid Talent twee nieuwe collega’s: Isabo & Michèle. Door de vreemde omstandigheden hebben deze twee ambitieuze dames er een ‘aparte’ maar succesvolle onboarding opzitten.

Wij konden Isabo en Michèle strikken voor een videocall om hen volledig ‘coronaproof’ aan jullie voor te stellen.

Benieuwd naar hun eerste weken? Lees dan meteen verder!

Dag Isabo en Michèle, kunnen jullie jezelf even voorstellen?

Isabo: “Ik ben Isabo Depraeter, ik ben 25 jaar oud en sinds 20 maart maak ik deel uit van het Solid Team als Recruiter in de industrie voor de regio Oost- en West-Vlaanderen. Op termijn komt daar eventueel farma bij.”

Michèle: “Mijn naam is Michèle George en ik ben 46 jaar. Ik ben mama van twee pubers, een jongen en een meisje, Camille en Pierre-Paul. Net als Isabo maak ik sinds 20 maart deel uit van het Solid team en ik ben daar super gelukkig mee. Mijn functie bij Solid Talent is die van Accountmanager en Recruiter voor life sciences en food, en dit voor heel Vlaanderen.”

Vertel eens, hoe zijn jullie bij Solid talent terechtgekomen?

Isabo: “Voor Solid Talent was ik ongeveer twee jaar werkzaam bij een wervings- en selectiepartner waar ik enkel HR-gerelateerde profielen deed, en ik bleef daar eigenlijk een beetje op mijn honger zitten. Ik had het daar zo’n beetje gezien en toen kwam Solid Talent op mijn pad. Ik vond het een interessant bedrijf en zo ben ik er terechtgekomen.”

Michèle: “Voor mij is het een beetje een analoog verhaal. Ik had via een collega vernomen dat Solid Talent een nieuwe Accountmanager/ Recruiter zocht. Dat leek me een ongelofelijk boeiende vacature, waarop ik gesolliciteerd heb. Met succes!”

Waarom wilden jullie bij Solid Talent werken?

Isabo: “Ik wou zeer graag terechtkomen bij een bedrijf waar niet enkel de KPI’s (Key Performance Indicators) centraal stonden, maar ook de mensen achter de KPI’s belangrijk zijn. Een bedrijf waar teamspirit voornamelijk centraal staat en waar een verbonden gevoel heerst.

Door een zeer aangenaam gesprek aan te gaan met eerst Filip en daarna Stijn en Christophe, voelde ik eigenlijk direct aan dat het over een bedrijf met familiale sfeer ging. Dat het familiale en teamspirit zeer hoog in het vaandel staat bij Solid Talent, heeft me volledig over de streep getrokken.”

Michèle: “Ik kom eerder uit een groot bedrijf waar iedereen in vakjes wordt gestopt en behandeld wordt als een nummer, en dat is niet onmiddellijk hoe ik de zaak zie. Ik ben ook op een leeftijd gekomen dat ik graag werk met passie. Iedereen zou dat moeten doen, maar vanaf een bepaalde leeftijd zie je dat toch iets anders.

Persoonlijke interactie met CO’s, met mensen, met team members,… is voor mij toch wel belangrijk en ik vond dat echt terug bij Solid Talent. Daar zijn we absoluut geen nummer, in tegendeel zelfs en ik ben dan ook ongelofelijk blij dat ik deze stap heb gezet. En als er mensen meelezen, ik zou zeggen: join us, want het is echt de moeite!”

Hoe was het om bij Solid Talent te starten middenin de coronacrisis? Hoe hebben jullie dit ervaren?

Isabo: “Mijn start was eigenlijk voorzien voor 23 maart, maar ik ben dan al op 20 maart aan de slag gegaan, volop in de coronacrisis. De crisis zorgt ervoor dat we de dag van vandaag in een heel andere recruitmentwereld terecht zijn gekomen, dus de start was zeer speciaal.”

Michèle: “Mijn start stond gepland voor 11 maart en uiteindelijk ben ik samen met Isabo begonnen. Het is zeker juist dat die coronacrisis voor een atypisch verhaal zorgt. De start op zich verloopt helemaal via pc, teammeetings zoals vandaag ook trouwens. Is dat verkeerd? Neen, want ik denk dat dat voor veel mensen een bepaalde manier van denken en zijn opent.

Maakt dat het gemakkelijker? Ik denk het niet. We moeten echt uit onze comfortzone stappen en ik voel persoonlijk, naar prospectie van nieuwe klanten toe, dat de pandemie heel erg aanwezig is. Je moet opportuniteiten zoeken, het volledig anders aanpakken en de business tot bij de mensen thuisbrengen, echt bij de mensen binnen durven komen. Je voelt dat daar bij veel mensen toch nog een soort drempel is.

Ik heb de indruk dat het recruiten van kandidaten dan weer net iets gemakkelijker verloopt, want kandidaten hebben makkelijker een babbel via videocall. Maar goed, waar een wil is, is een weg.

Ik ben al ongelooflijk blij dat Solid Talent er tijdens deze crisis staat, dat we onze mensen bijstaan en dat we de opportuniteiten grijpen, daar waar ze zich voordoen. Dat is, naar mijn mening, een van de sterke punten van Solid Talent: die opportuniteiten te zien, verder denken en erop inspelen.”

Hoe verliepen de eerste weken als starter bij Solid Talent? Kunnen jullie dit omschrijven?

Isabo: “De eerste weken verliepen voornamelijk online in een home office. Gelukkig bestaat er Microsoft Teams en Whereby waar we heel vaak mee werken.

Daarnaast kregen we een geweldige opleiding van onze intussen ex-collega Judith die ons alle kneepjes van het vak en het CRM heeft aangeleerd. Dankzij haar kunnen we nu, in de huidige coronacrisis, al goed onze plan trekken en up and running zijn voor hetgeen vandaag in de markt is.”

Michèle: “De eerste weken verlopen vrij vlot, want het zijn eigenlijk nog altijd de eerste weken voor ons. Het is een grote ontdekkingstocht met af en toe een leuke en minder leuke verrassing, maar dat hoort er ook bij en ik denk dat we daar opnieuw energie uit putten om verder te doen.

Het leuke van het verhaal is dat we een enorme crew van collega’s achter ons hebben die ons boosten en die ons back-uppen. Ik denk dat het voor ons een ongelooflijk geluk en positieve stap is dat we ons bij Solid Talent hebben aangesloten. Je komt in een vangnet terecht van collega’s die er echt staan voor je en die je verder helpen, dag na dag, en dat is gewoon fantastisch.”

Nu de maatregelen versoepelen en Solid Talent stilaan terug zijn deuren opent, hoe ervaren jullie dit? 

Isabo: “Ik vind het persoonlijk zalig om terug op kantoor te zijn, om eventjes op het normale terug te vallen en eindelijk collega’s in real life te ontmoeten. Wanneer we elkaar face-to-face zien, kunnen collega’s veel makkelijker helpen bij vragen of bepaalde bedenkingen die je hebt. Dit lukt uiteraard ook wel via videocalls, want als er iets is kan je altijd bellen, maar het is toch wel anders.

Langs de andere kant vind ik de crisis ook zeer confronterend. We hebben een beurtrol op kantoor zodat de social distancing toch nog wordt gerespecteerd. We gebruiken overal desinfecterende spray en ontmoeten (nieuwe) kandidaten online terwijl ik persoonlijk nog altijd de voorkeur geef aan face-to-face ontmoetingen. Het is dus heel leuk, maar er zit een belemmering op door de crisis.”

Michèle: “Ja dat klopt volledig, die belemmering is er en die zal er nog wel een tijdje blijven, denk ik. Ik werk iets minder op kantoor in vergelijking met Isabo. Ik werk voornamelijk van thuis en probeer 1 à 2 keer per week op kantoor te zijn.

Voor mij is het moeilijkste en hetgeen waaraan ik me het meeste moet aanpassen het feit dat ik nu tijdelijk niet meer op de baan werk. Ik ben het jaar en dag gewoon geweest om constant in de wagen te kruipen om van klant naar klant te rijden voor prospectie en ondertussen te luisteren en mensen op te volgen, en dat mis ik wel.

De coronacrisis uit zich naar mijn gevoel vooral in het mindere contact met klanten. Ik heb liever die persoonlijke touch waarbij ik ze kan zien, kan gaan praten en vooral kan luisteren. Ik vind dat iets persoonlijker dan via videocall, want via daar staan klanten iets minder voor open.”

Hopelijk zal onze wereld er binnenkort weer ‘normaler’ uitzien. Om af te sluiten: wat is jullie ambitie binnen Solid Talent? Wat hopen jullie binnen 5 à 10 jaar bereikt te hebben?

Isabo: “Dat is een zeer goede vraag. Het is nog allemaal nieuw nu, dus laat staan dat we al in de verre toekomst gaan kijken. Maar binnen enkele jaren hoop ik een zeer groot netwerk te hebben uitgebouwd in de industrie.

Het is heel cliché, maar ik zou het leuk vinden om de favoriete recruiter te zijn binnen mijn netwerk. Ik hoop dat als mensen vrijkomen en op zoek zijn naar werk denken: Ik ga Isabo contacteren. Daarnaast wil ik een grote meerwaarde kunnen betekenen voor Solid Talent en eventueel enkele (soft) HR-projecten trekken.”

Michèle: “Ik kijk er uiteraard ook naar uit om mijn netwerk te vergroten en een grote meerwaarde te zijn voor Solid Talent, want dat is tenslotte waarvoor ik hier ben. Maar ik zou het echt fantastisch vinden moest ik life sciences en food bij Solid Talent op de kaart kunnen zetten.

Het zou leuk zijn om binnen enkele jaren, met eventuele extra collega’s die me back-uppen en ondersteunen, vast te stellen dat ik Solid Talent op dat vlak iets meer op de kaart heb gezet. Ik ben er steevast van overtuigd dat we daarin zullen slagen!”

Isabo & Michèle, bedankt voor het gesprek en wij wensen jullie heel veel succes met jullie plannen binnen Solid Talent!

Wil jij ook deel uitmaken van een bedrijf waar een familiale sfeer hangt, waar je geen nummer bent en collega’s je als één blok ondersteunen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij luisteren graag naar jouw ambities.

[BEKIJK ONZE VACATURES]