Een voorbereid mens telt voor twee! Bekijk op voorhand welke bedrijven op de beurs aanwezig zullen zijn, zoek hun website en eventueel interessante vacatures op. Het geeft altijd een goed signaal naar het bedrijf van jouw keuze als je kan meepraten over wat ze precies doen of over hun vacatures. Bedenk eventueel een aantal vragen die je niet direct terug vond op hun website.

5 dingen die je sowieso moet doen op een jobbeurs!

Een voorbereid mens telt voor twee!

Bekijk op voorhand welke bedrijven op de beurs aanwezig zullen zijn, zoek hun website en eventueel interessante vacatures op. Het geeft altijd een goed signaal naar het bedrijf van jouw keuze als je kan meepraten over wat ze precies doen of over hun vacatures. Bedenk eventueel een aantal vragen die je niet direct terug vond op hun website.

Denk na over wat je wil en hou eventueel een spiekbriefje bij de hand, keywoorden met wie je bent en wat je zoekt. Op deze manier maak je een geïnformeerde en zelfverzekerde indruk.

Geven is belangrijker dan krijgen.

Zorg ervoor dat jouw CV correct is en dat je voldoende exemplaren bij hebt. Deel zo veel mogelijk CV’s uit en zorg dat hij opvalt. Bedrijven en recruiters zien op zo’n jobbeurs enorm veel mensen. Het is belangrijk dat ze jou nog herinneren na de beurs, door een foto toe te voegen aan jouw CV, een leuke elevatorpitch te gebruiken, … En zorg er zeker voor dat je voldoende exemplaren bij hebt! Het zou jammer zijn dat je aan het bedrijf van jouw keuze geen exemplaar meer kan geven, omdat je te zuinig was. Wil je milieubewust zijn, gebruik dan gerecycleerd papier, of zorg voor een digitale versie die je ter plaatse nog verstuurt naar de contactpersoon en verwijs hierbij zeker naar jullie gesprek!

Dress to impress, but not to party!

Bereid jouw outfit zorgvuldig voor. Zorg voor een gepaste look, zorg dat het geschikt is om te gaan werken, niet om te gaan feesten.

Een maatpak of cocktailjurk aantrekken is niet echt nodig, maar met een laaghangende, kapotte broek en bijhorende pet maak je ongetwijfeld niet de indruk die je wenst na te laten. Kleed je daarom netjes zonder daarbij je eigen stijl te verloochen. Gedraag je ook professioneel en probeer enthousiast over te komen. Gouden regel: wees vooral jezelf!

Liever het glas halfvol, dan halfleeg.

Werkgevers hebben graag positief ingestelde mensen, mensen die vooruit willen en niet blijven vastzitten in negatieve situaties. Stel dat jouw vorige werkervaring niet zo positief is verlopen, verbloem het verhaal. Kraak jouw vorige werkgever vooral niet af.

Mensen onthouden positieve dingen liever dan negatieve, dus zorg dat je op deze manier top of mind blijft!

Eerlijkheid duurt het langst.

Ken jezelf en wees voorbereid op standaard sollicitatievragen als ‘Wat zijn jouw zwaktes?’ of ‘Wat zijn jouw sterktes?’. Gewoon eerlijk zijn wordt door vele werkgevers meer op prijs gesteld. Zeggen dat je perfect viertalig bent en statistiek helemaal jouw ding is, terwijl je nog nooit van de Gauss-curve hebt gehoord en een simpele vraag in het Engels al niet kan beantwoorden, zal ervoor zorgen dat je snel door de mand valt. Een reputatie kan je in 1 zin afbreken, maar duurt veel langer om terug op te bouwen.

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons